הקלות לבעלי בעיות קשב וריכוז - אדריכלות ועיצוב פנים
הקלות לבעלי בעיות קשב וריכוז - אדריכלות ועיצוב פנים
ענבל
4 תגובות
שלום רב, אני מאוד מאוד אוהבת את התחום ורוצה ללמוד אותו אבל יש לי כמה הסתייגויות אני בת 24 עם בעיות קשב וריכוז עוד בתיכון אובחנתי וזכיתי להקלות בלימודים . אני מפחדת מהלימודים הריאלים שבתחום (מתמטיקה ,פיסיקה) עד כמה זה משפיע ? עוד התלבטתי בין לימודי דיפלומה לתעודה בלבד האם לימודים אלה מספיקים כדי לעסוק בתחום באופן מקצועי ?
מ
מיכל בסון
הקלות ללקויי למידה - אדריכלות ועיצוב פנים
ענבל שלום, מניסיוני בעיות קשב וריכוז אינן מהוות מכשול בלימודי אדריכלות ועיצוב פנים. פעמים רבות, כאשר יש לנו קושי בתחום מסוים אנחנו מפוצים ביכולות גבוהות בתחום אחר, כך למשל ניתן למצוא בתחומים השונים הדורשים יצירתיות אנשים עם לקויות למידה שונות. תחום האדריכלות דורש יכולת ראייה מרחבית, יצירתיות ויכולת טכנית, תכונות שיש סבירות רבה כי ניחנת בהן. במחלקה לאדריכלות ועיצוב פנים שבמרכז לעיצוב ולטכנולוגיה באריאל מתקיימים מבחני מיון אשר בודקים את התאמת המועמד ללימודי המקצוע. מבחינת החשש שלך מלימודי המתמטיקה והפיזיקה. יש לנו מערך של חונכים שיוכל לעזור לך להתמודד עם החומר, ואני בטוחה כי כלל הקורסים הנוגעים במקצוע עצמו יהוו עניין, אתגר והנאה ויגמדו את החשש מהקורסים שהזכרת. ולסיום, לימודי תעודה לא יתנו לך זכות חתימה מול הרשויות, דבר שלדעתי צריך להכריע את הכף. לימודים לדיפלומת הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים, הינם לימודים מעניינים ומאתגרים הנותנים לעומד בהם זכות חתימה על מבנה פשוט כמוגדר בחוק. בהצלחה בכל דרך בה תבחרי,
ע
ענבל
מבחני מיון
מיכל תודה רבה על תשובתך לגבי מבחני ההתאמה למקצוע קיימת אפשרות לבצע אותם אצלכם בלי קשר למוסד הלימודים ? בנוסף האם ידוע לך על עוד מוסדות לימוד בדרום הארץ שקיים בהם שרות מהסוג הזה ?
מ
מיכל בסון
מבחני מיון
שוב שלום, נראה כי לא הבהרתי את העניין. מבחני המיון עליהם כתבתי נערכים למועמדים ללימודים במחלקה לאדריכלות ועיצוב פנים. מבחנים אלו בודקים את הכישורים השונים הדרושים ללימודים במחלקה שלנו. אם את מעוניינת בהכוונה מקצועית, ניתן לערוך את המבדקים בקמפוסים השונים וכן במכונים פרטיים. בברכה, מיכל בסון
מ
מיטל ווארפול
לימודים אקדמיים
ענבל שלום, לא קיימת דרישה מוקדמת להצגת רקע במתמטיקה או פיזיקה כדי להתקבל ללימודי אדריכלות. כמו כן, תוכנית הלימודים שונה ממוסד למוסד.
קשיי קשב וריכוז, ולקויות למידה אינן מהוות מכשול בלימודים אקדמים. נוסף לכך, אם יש בידיך אבחון פורמלי עדכני תוכלי לקבל הקלות בלמידה, חונך וכל תמיכה רלוונטית שתזדקקי לה. קיימים הבדלים רבים בין דיפלומה הנדסאי ללימודי תואר ראשון לדוגמא הנדסאי אדריכלות ועיצוב פנים עוסקים בתכנון ובניית מבנים עד לגובה של 4 קומות(11 מ'). מעבר לכך לא תהיה לך זכות חתימה. . אני ממליצה לך להגיע לייעוץ אקדמי במספר מוסדות המכשירים לתחום, ולקבל את כל המידע על תוכנית הלימודים והעזרה שתוכלי לקבל. החוק קובע שכל מוסד לימודים על תיכוני יקים מרכז תמיכה לתלמידים לקויי למידה ויפרסם את הנהלים שקבע בנוגע ליישום הוראות החוק בשנתון ובידיעון.