שלום וברכה, אני מעוניין ללמוד עיצוב פנים יותר מאשר אדריכלות, אך גם נושאים שונים באדריכלות מעניינים אותי, מה גם שתואר באדריכלות כבד יותר ומקיף יותר.
השאלה היא: כאשר לומדים לתואר באדריכלות, יש בפנים מימד שגם מקנה לימודים על עיצוב פנים? אם כן, באיזה משקל העיצוב פנים בתואר? אני פשוט חושש ללמוד רק עיצוב פנים, כי זה נראה לי די מעפן כזה ודי מכוון לתחום ספציפי או מסויים. אשמח לקבל עזרה.
תודה רבה אור
מ
מיטל ווארפול
אדריכלות או עיצוב פנים
שלום אור,
קיימים מסלולים בלימודי אדריכלות בהם יש לך אפשרות לשבץ קורסי בחירה בתחומים שהינך מתעניין יותר אבל הדגש הוא על אדריכלות. לעומת זאת כיום יש תואר ראשון בעיצוב פנים. מעצבי פנים הם אנשי מקצוע העוסקים בכל הקשור לעיצוב חללים פנימיים אם אתה מעוניין יותר בעיצוב פנים, אל תתפשר ותבחר מסלול לימודים בהתאמה. הלימודים בתחום זה הם מגוונים וכוללים קורסים כגון יסודות השרטוט, תכנון ועיצוב חלל, עיצוב תלת מימדי, טכניקות רישום וציור, בניית דגמים, עיצוב מרחבי עבודה, עיצוב מסחר, עיצוב פנים בתחום המגורים, הנדסת אנוש, רישום ועוד......
אני ממליצה לך להגיע למוסדות השונים ולבחון את תכניות הלימודים של אדריכלות ותכנית הלימודים של עיצוב פנים לתואר ראשון ורק אז לקבל החלטה.