אז ככה הקדמה קצרה, שמי עידן נעים מאוד, בן 27, כבר שנים שאני בתחום האדריכלות/עיצוב כתחביב, יש לי את הכישרון לראות בראש את ה"נולד" עוד לפני שקיים הכוונה כמובן לתכנון ועיצוב של מקום, כנ"ל לגביי נוף וגינון, תכננתי המון גינות כולל ביצוע למכרים, וגם כן תכננתי ועיצבתי בתים של מכרים כולל הבית שלי שאישית עבדתי עליו כולל ביצוע, יש לי ידע רב בתחום גם כאיש מקצוע פיזית הכוונה, ידע נוסף בתחום הנגרות, הכלים הסנטריים, אינסטלציה וחשמל, חומרי בנייה, גבס ועוד
עכשיו השאלות של הן כאלה:
1. אין לי ידע בתוכנות העיצוב, האם מספיק לי לעשות קורסים בתוכנות מסויימות ואז להציע את שירותיי, כמעצב פנים או מתכנן נוף וכ"ו או שיש חשיבות "לדיפלומה" ? הרי בסופו של דבר לדעתי יש משקל יותר לעבודות שלך שהן כרטיס הביקור שלך, וככל שאוהבים את העיצוב שלך אז ככה יבואו אליך בלי קשר לתעודה....לא כן?
2. ללכת ללמוד הנדסאי אדיכלות ועיצוב פנים? מה זה מקנה לי? האם אני יכול לתכנן בתים פרטיים ומבנים עד 4 קומות, כ11 מטר? האם אני בעל זכות החתימה על תוכניות אלו? למה הנדסאי?
מודה מראש על העזרה, כל מידע רלוונטי נוסף יתקבל בברכה. כל טוב, עידן ב.
מ
מיטל ווארפול
הנדסאי אדריכלות
שלום עידן, לימודי הנדסאי הם לימודים מקיפים אך שונים מלימודי תואר ראשון. כהנדסאי אדריכלות תעסוק בתכנון מבנים עד לגובה 4 קומות, ותקבל זכויות חתימה על תכנון מבנה. לעומת זאת כבוגר תואר ראשון באדריכלות ועיצוב נוף או אדריכלות ועיצוב פנים אדריכלות ועיצוב פנים- תוכל לעצב את כל מרכיבי המבנה כולל את כל מרכיבי חללי הפנים. יחד עם זאת, קיימים מעצבים העוסקים בתחום הזה אשר אינם אדריכלים בהכשרתם. אדריכלות נוף - תעסוק בתכנון שטחים פתוחים כגון גנים ופארקים, כיכרות, טיילות, תכנון ועיצוב של חללים פתוחים ועוד....בתחום זה, עוסקים בעיקר אדריכלי נוף שהוכשרו למקצוע זה. אני מאוד ממליצה על לימודיים אקדמיים, כך יש לך גם נסיון וגם הכשרה פורמלית אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול