שלום, אני מאוד מתחברת לנושאים האלו. ואני רוצה לעסוק באחד בתחומים, אני מבינה שכדי להיות פסיכולוג צריך לעשות תואר שני, אבל השאלה שלי היא אם צריך לעשות עוד הכשרה כדי להיות עובד סוציאלית, או להיות מנהל משאבי אנוש? אני מעדיפה לעשות תואר שני, אבל אם אני לא אתקבל אני אתקע בלי מקצוע? אני לא רוצה לעבוד במשכורת נמוכה. האם כדאי לי לעשות את המסלול הזה של פסיכולוגיה וסוציולוגיה? באיזה אוניברסיטאות/מכללות יש את התכנית הזאת? יש משהו באזור ירושלים? תודה רבה לעונים!!
ש
שני יונגר
פסיכולוגיה או עבודה סוציאלית
שלום יעל,
ראשית, כדי לדייק את הדברים לימודי סוציולוגיה לא הופכים אותך לעובד סוציאלית. רק לימודי עבודה סוציאלית הופכים אותך לעובדת סוציאלית, אלו שני מסלולים ומקצועות שונים. לגבי פסיכולוגיה, כן חייבים תואר שני כדי לעסוק בטיפול מהסוגים השונים. כדי לעבוד כעובדת סוציאלית עליך ללמוד לתואר ראשון אשר מספק לך את התעודה המקצועית לעיסוק בתחום, לאחר מכן תוכלי להמשיך וללמוד כדי להתקדם לכל מיני כיוונים שתבחרי. כדי לעסוק בניהול משאבי אנוש, תואר ראשון בתחומים כמו פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות, מנהל עסקים או ניהול בהתמחות במשאבי אנוש ועוד כולם מתאימים ומאפשרים. מכיוון שאת כבר יודעת את כל התשובות גם מהדברים שכתבת בעצמך וגם מהדיוקים שלי לדברים שלך. עכשיו עליך להחליט מה ללכת וללמוד. ולדעתי כסף הוא המטרה האחרונה שלך, כלומר הוא חשוב מאוד וכולנו רוצים להתקיים בכבוד ולהרוויח יפה, אך לי חשוב שתעשי משהו שאת אוהבת ומאמינה בו. ואני רוצה להאמין שזו הדרך שלך גם להגיע לשכר יפה שתהיי מרוצה ממנו.
בברכה, שני
י
יעל
פסיכולוגיה וסוציולוגיה
תודה רבה על התשובה המפורטת. ממה שהבנתי ממך, אחרי תואר ראשון דו חוגי בפסיכולוגיה וסוציולוגיה אין מה לעשות עם זה?
ש
שני יונגר
לא התכוונתי להישמע כך כל קיצונית
שלום יעל,
בואי נאמר שיש פחות מה לעשות עם זה ושהתארים הללו מוכוונים לימודי המשך מעצם רעיון קיומם. את תכולי לעבוד בתחומים כמו משאבי אנוש, רווחה, אבחונים לתעסוקה וכו'. ואולי אפילו במסגרות טיפוליות, אבל שם למשל ללא היוקרה של אשת המקצוע, כי לשם כך תצטרכי תואר שני או תעודת מטפל כלשהי בכל מקרה. מקווה שירדתי לסוף דעתך.