עד כה התעיינתי בלימודי פסיכולוגיה וניהול - בגלל המשיכה שלי לפרסום ושיווק ומאידך, בגלל התיאוריות (הלא תמיד שמישות) בפסיכולוגיה.
תוך כדי מעבר על עלון קורסים ושיטוט באתרים - גילתי את סוציולוגיה ואנתרופולגיה. על הנייר המקצוע נראה מעניין ומוסיף אפיקי חשיבה לחיים.
אבל מה עושים עם תואר ראשון בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ? כשבמתכון קיים גם חשק לאנשים והדרכה.
תודה מראש על העזרה.
מ
מיטל
לימודי סוציולוגיה או פסיכולוגיה
שלום, אני ממליצה לך לשלב בין פסיכולוגיה/מדעי התנהגות וסוציולוגיה/קרימינולוגיה אשמח לקבל פרטים נוספים כמו איזה מסגרת גיל מעניינת אותך? איזה סוג של הדרכה מעניינת אותך? טיפול או מחקר? חשוב לציין כי אפשר להתחיל בלימודי סוציולוגיה ובתואר שני ללמוד ייעוץ חינוכי/פסיכולוגיה אך תדרשי להרבה השלמות..... מקצוע הסוציולוגיה שייך לפקולטה למדעי החברה, כמו גם פסיכולוגיה, ועוסק במחקר וניתוח התנהגות וכיצד התנהגות זו משפיעה על העולם בו אנו חיים מבחינה חברתית, כלכלית, תרבותית ופוליטית. למה יש לך חשק יותר? מה קרוב לליבך? ואיפה את רואה עצמך עובדת בתום התואר? אשמח לתשובתך בברכה, מיטל
ל
לולי
תודה על התשובה !
הקורסים שבדקתי אליהם הם דרך האו"פ כשבסוציולוגיה ואנתרופולוגיה קיים אפיק מעבר לאוניבסיטת תל אביב. (הפקולטה למדעי החברה פתוחה לתואר בכלכלה בלבד)
כרגע אני מדריכה מקצועית ואני מחפשת להתפתח להדרכת סדנאות (טיפולי). בעתיד אני רוצה להיות עצמאית ולעבוד מהבית. אני כן מחפשת תואר שני - כרגע אני לא חושבת על נושא מסויים. התמחות בשיווק, תואר שני בייעוץ ארגוני.
האם אני יכולה להשתלב במחקרי ניתוח התנהגות ? מה האופציות עבודה במש"א ? ומה האופציות עבודה בתחום החינוך ?
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום, אם מעניין אותך הדרכת סדנאות כדאי שתבחני מסלול כמו הנחיית קבוצות/אימון וכו'.... תוכלי לשלב בין תואר שני בייעוץ ארגוני ולימודי תעודה או קורס בהנחיית קבוצות.
ניתן לעבוד כעוזרת מחקר החל מהתואר הראשון. במסגרות אקדמיות בפקולטה לחינוך מדעי ההתנהגות פסיכולוגיה סוציולוגיה וכו'....
בברכה, מיטל
ל
לולי24
עוזרת מחקר
מיטל שלום,
תודה על התשובה. תוכלי בבקשה לפרט לי את משמעות התפקיד - עוזרת מחקר ? איך מצטרפים למחקר ? האם ניתן להוציא במקביל תואר שני ? תוכלי לתת לי דוגמא למחקר סוציאלי שנשמע לאחרונה בתקשורת, או חברות שמעסיקות בוגרי תואר בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה ?
מ
מיטל ווארפול
עוזרת מחקר
שלום, כבוגרת תואר ראשון או כסטודנטית לתואר ראשון תוכלי לעבוד במסגרת האקדמיה כעוזרת מחקר. התפקיד כולל הקלדת נתונים ואיסוף נתוני מחקר וכו'.דרישות התפקיד הם: יכולת סיכום ממצאים, כתיבה והתנסחות מעולים. שליטה מלאה באנגלית.ידע בסטטיסטיקה תיאורית והסקתית. ידע בעיבוד וניתוח נתונים. כמובן, ידע בכל תוכנות האופיס /SPSS. ניתן לשלב בין עבודה כעוזרת מחקר ולימודים לתואר שני כמו שניתן לשלב כל עבודה סטודנטיאלית במהלך לימודים תלוי כמה ימים תלמדי ומה הזמינות שלך לעבודה. בכל שנה נחקרים תחומי עניין שונים ומגוונים ויהיה עלייך להתעדכן מול פרסומים או דרך החוג האקדמי המעניין אותך. מכון מחקר שעוסק בסקרי שוק בד"כ מעסיק בוגרי תואר ראשון ..... בהצלחה מיטל