שלום. חברה שלי סיימה תואר ראשון בפסיכולוגיה במדינה אירופית. האם יש לה אפשרות להתקבל פה לתואר שני. אם כן, כמה זה יעלה כספית, והאם יש אופציה לאולפן? אין לה אזרחות ישראלית. ציון ממוצא 8 מתוך 10.
תשובה שלכם חשובה! תודה!
יבגני
מ
מיטל
לימודים לתואר שני פסיכולוגיה
שלום, אני ממליצה לך לפנות ל"מועצה להשכלה גבוהה" על מנת לבדוק האם התואר הראשון שיש לחברה שלך הינו מוכר ללימודי המשך בארץ. נוסף לכך, לגבי האזרחות הישראלית שאין בידיה זה אינו תנאי הכרחי ללימודים אך האם יש לה אישור שהייה בארץ למטרת לימודים?
אשמח לתשובתך בברכה, מיטל
י
יבגני
לימודים ללא אזרחות ישראלית
תודה על תשובתך המהירה, מיטל!
כרגע אין לה שום אישור והיא ממש בתחילת הפריצה לתואר שני. דרך הגב, לפי מה שידוע לי התהליך הוא הפוך. קודם מתרשמים ללימודים ואחרי זה מקבלים "ויזה סטודנטית". תתקני אותי אם אני טועה?
ומה שיותר חשוב זה העלות של תואר שני. כי כרגע אמרו לי(אנשים שלא ממש בעניין), שללא אזרחות ישראלית תואר עולה פי 2 יותר ומעלה, לעומת אזרחי מדינה. וזה יכולה להיות נקודה הקריטית. אני אשמח להתברר בנוסע הזה כאן.
תודה ובברכה
מ
מיטל
לימודי תואר שני -סטודנט ללא אזרחות ישראלית
שלום יבגני, אכן כך הדבר. סטודנט הנרשם ללימודים ללא אזרחות ישראלית ישלם בד"כ כ25% יותר משכר הלימוד לסטודנט עם אזרחות ישראלית. אני ממליצה לך לפנות למועצה להשכלה גבוהה כדי לקבל פרטים מדוייקים בנושא. מזכירות המועצה והאגף האקדמי: טלפון: 02-5679911 פקס: 02-5679955
בברכה, מיטל
י
יבגני
תודה, מיטל
תודה על הכוונה המהירה!
ד
ד"ר עמי שקד
יבגני
נראה לי שעדאי קודם לכל לאשר את התואר שהתקבל בחימודים באירופה ביחידה לבדיקת תארים ודיפלומות במשרד החינוך.יחידה זו בודקת האם מה שנילמד מחוץ לישראל הוא שקיל ללימודים באותו תחום בישראל אם התואר מאושר הרי שאז יש להחליט על המוסד בו רוצים ללמוד ואז לבדוק עלויות שכר הלימוד נראה לי שללימודי תואר שני בפסיכולוגיה יהיה קושי להתקבל עם ממוצע כמו של החברה ואולי יש לבדוק המשך לימודים בתחומים אחרים שתואר בפסיכולוגיה מאפשר כניסה לתוכו.אפשר לבדוק הסבה לעבודה סוציאלית או מנהל עסקים אם בחרתם באפשרות זו של הסבה לתחום אחר עדיף לפנות ישירות למזכירות החוג הנבחר במוסד הלימודים שנבחר כי פורום זה מוגבל במתן תשובות אלה בהצלחה