היי, לאחר שהתחלתי שנה ראשונה באוניברסיטה בייעוץ חינוכי, הגעתי למסקנה שזה לא בשבילי... לפחות לא עכשיו.
אני מאוד רוצה לעשות תואר בפסיכולוגיה. הבעיה שמבחינה כלכלית וציון פסיכומטרי, המקום היחיד שכנראה אוכל ללכת אליו זה האוניברסיטה הפתוחה, אך מבחינת פרק זמן זה בעייתי עבורי.
עלה לי רעיון, שאני לא בטוחה שהוא אפשרי- להשלים תואר ראשון במדעי החברה (משולב) ולאחר מכן השלמות לתואר ראשון/שני (?) בפסיכולוגיה. האם אפשרי מסלול מסוג זה? המוסד שאני מעוניינת ללמוד בו הוא בר אילן. אני יודעת שמבחינת "אפשרויות תעסוקה" זה לא ייתן הרבה בהתחלה כמו תואר ממוקצע וברור, אבל זה ידוע שההתחלה בשני התארים הנ"ל היא בערך אותו הדבר (אלא אם ממשיכים לתואר שני).
ראיתי באפשרויות תעסוקה תחת התואר באתר של האוניברסיטה, שבוגרי התואר המשיכו לימודיהם באוניברסיטאות אחרות בכל הקשור לפסיכולוגיה, האם זה בהכרח אומר שאי אפשר לעשות את ההשלמות בבר אילן?
האם יש דרך אחרת שאוכל להגיע להשלמות לתואר ראשון/שני בפסיכולוגיה במסלול אחר חוץ ממדעי החברה?
אשמח להכוונה כי ההתלבטויות שלי לא נפסקות.
תודה מראש
ש
שני יונגר
אפשרויות מעבר ללימודי פסיכולוגיה
שלום דורין,
זה אפשרי, אבל זה בכל זאת מסלול מאוד ארוך. כי אפשר ללמוד לתואר ראשון כלשהו ולאחר מכן ללמוד במה שנקרא חוג שלאחר תואר בפסיכולוגיה ובו להשלים את ל הקורסים ההכרחיים מלימודי פסיכולוגיה כדי שניתן יהיה לגשת לתואר שני וכל התהליך הזה מסורבל מאוד ובסופו של דבר עלול לארוך אפילו 5 שנים. גם חייבים לשמור על ציונים מאוד גבוהים לאורך כל התהליך הזה כדי להצליח להגיע לרף הגשת המועמדות לתואר שני בפסיכולוגיה. מאוד לא פשוט. יש לך אפשרות נוספת של אפיק מעבר ללימודי פסיכולוגיה. זהו משלול המשלב בין לימודים באוניברסיטה הפתוחה ללימודים באוניברסיטאות בהסכם עם האוניברסיטה הפתוחה. הרעיון הוא קבלה על תנאי לקורסים של שנה א' בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה. יש לשמור על ממוצע ציונים גבוה מספיק כדי לעבור לשנה ב'. אך הלימודים הם באוניברסיטה העברית ולא בבר אילן. מה שיותר נכון לך עשי או תואר כללי במדעי החברה ואחריו חוג שלאחר תואר או תואר בפסיכולוגיה שמתחיל באפיק מעבר. לשיקולך, כמובן.