שלום עמי, שמי טלי, ואני מתכוונת להתחיל ללמוד השנה תואר ראשון בפסיכולוגיה. יש לי התלבטות קלה ואשמח אם תעזור לי. התקבלתי ללימודי פסיכולוגיה באוניברסיטת חיפה, אבל מבחינת מיקום וסיבות אישיות הלימודים בא דורשים ממני התפשרויות רבות. ולכן אני שוקלת בכובד ראש ללמוד במכללה האקדמאית תל אביב יפו, אבל אני חוששת שהתואר יחשב לפחות יוקרתי או מכך יהיה לי בעתיד קשה יותר להתקבל לתואר שני או להשתלב בשוק העבודה. האם זה נכון? טלי =)
ד
ד"ר עמי שקד
תואר ראשון=טלי
המכללה האקדמית תל-אביב יפו תכין אותך למועמדות לתואר שני בעתיד לא פחות טוב מאשר חייפה . מאחל לך הצלחה
ט
טלי
עוד שאלה =)
לקחתי! עכשיו יש לי שאלה נוספת, אם איזה חוג אתה ממליץ לשלב את המקצוע פסיכולוגיה ואם בכלל.
ד
ד"ר עמי שקד
טלי-עוד שאלה
יש יתרון בפסיכולוגיה כחד-חוגי בגלל ריבוי הקורסים מתחומיה המגוונים של הפסיכולוגיה כמדע מה שמכין אותך היטב ללימודי תואר שני.בחירת חוג נוסף צריך שתתאים לנטיות ועיניין אישי שיש לך ולכן קשה לי לייעץ אלא אם כן תעלי אפשרויות ואשמח להועיל לך
ט
טלי
מדעי התנהגות
ומה עם מדעי ההתנהגות שילוב של פסיכולוגיה עם סוציולוגיה?
ד
ד"ר עמי שקד
מדעי ההתנהגות-טלי
נשמע שילוב טוב וממליץ לבחור לימודים במוסד שמתלמידיו התקבלו ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה ישירות ממדעי ההתנהגות בשלב זה טלי מציע לך לפנות לסבב מכללות ואוניברסיטאות ולהתעניין ממקור ראשון ולא דרך פורומים ואני מאחל לך הצלחה בכל אשר תלכי
ט
טלי
טיפים לקבלה
כן, הבדיקה כבר נעשתה ויש אפשרות להמשיך משם לתואר שני, לימודים זה עיקר ההתעסקות שלי לאחרונה... כך שאני מנסה להיות כמה שיותר יסודית. כרגע אני נמצאת במצב המתנה באונ' בן גוריון, כל מה שחסר לי זה 5 נק' עלמנת להתקבל. שזה המצב המושלם בשבילי ללמוד בבן גוריון בב"ש. ולכן חשבתי שעלמנת לקדם את המועמדות שלי יהיה יעיל וכדי לשלוח מכתב לועדת קבלה. העניין הוא שאני כל כך רוצה להמחיש להם כמה אני מתאימה ללימודי פסיכולוגיה וכמה תשוקה יש בי למקצוע, שאני לא יודעת איך לנסח את עצמי כי כנראה שהם פחות יתרגשו מהאמוציונליות שלי, אז אם יש לך טיפים או נק' שאתה חושב שכדי שאגע בהם במכתב יותר מאשמח לכמה =) ובנוסף מהסיבה שבב"ש התואר הינו דו חוגי יש לי אופציה לבחור ואני מתלבטת בין: סוציולוגיה, חינוך ופילוסופיה. תודה רבה לך ד"ר עמי טלי =)
ד
ד"ר עמי שקד
טיפים לקבלה
לא בטוח שמכתב לוועדה יועיל מאחר ולתואר ראשון יש התמקדות בלעדית על פרמטרים כמותניים:ממוצע משוקלל של בגרות וציון פסיכומטרי אם תחושת הבטן שלך אומרת שמכתב עשוי להועיל לכי על זה! שקיפות,אוטנטיות וכנות יהיו המרכיבים הטובים ביותר מבלי כמובן שמאלציות בהצלחה