האם ניתן לעבוד תוך כדי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית?
האם ניתן לעבוד תוך כדי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית?
בלה
3 תגובות
שלום לקראת בחירה במסלול לימודים לתואר שני רציתי לשאול האם ניתן לעבוד תוך כדי לימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית והאם ישנם מקומות עם לימודי ערב? תודה
ש
שני יונגר
לימודי פסיכולוגיה קלינית ועבודה
שלום בלה,
למיטב ידיעתי בלימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, אין לימודי ערב. אך הלימודים מצריכים למיטב ידיעתי יומיים בשבוע בלבד כך שניתן לעבוד במשרה חלקית במקביל, או לפחות אין מניעה שכזו.
תודה רבה, ושאלה נוספת
אחת המרצות שלי בפסיכולוגיה אמרה שיש לעבור טיפול לפני הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית. מעולם לא שמעתי ע"כ, ובדרישות הקבלה לתואר באתרי האוניברסיטאות לא נאמר ע"כ דבר. האם זה נכון?! ואם כן- באיזו מתכונת מדובר? תודה רבה.
ש
שני יונגר
להשתתף בטיפול בעצמך זה טיפ טוב
שלום בלה,
בתנאי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה יש עוד אלמנטים שלא כתובים במפורש כנדרשים כמו כל נושא ההתנדבות וההתנסות הטיפולית שלך. כלומר כל דבר שאת עשית בחייך עד ליום הגשת המועמדות חייב להצביע רק לכיוון אחד שאת פסיכולוגית מבטן ומלידה. כך גם לגבי ההתנסות בטיפול בעצמך. ואני חושבת שזה דווקא טיפ טוב מאוד שנתנה לך המרצה, כי בסופו של דר אין חכם כבעל ניסיון ואין דרך להבין מה קורה בחדרו ל המטפל ללא התנסות אקטיבית בטיפול. ומכיוון שאני מאמינה כי לכל אדם כדאי מידי פעם לפנות למסגרת כזו או אחרת טיפולית (לפי השקפת עולמו ואמונתו) אז למה לא. היום במסגרת הרפורמה של משרד הבריאות וקופות החולים המחירים גם הפכו ליחסית נוחים. כדאי לחשוב על זה, בכל אופן.