היי, אני כרגע סטודנטית שנה ב' בתואר ראשון אך כבר מתחילה לחשוב על ההמשך ועל קבלה לתואר שני מבחינת התחומים. אני חושבת שאני נוטה יותר לכיוון הקלינית מפני שזה גם התחום שארצה לעסוק בו בעתיד. השאלה שלי היא כזו, לאור הרפורמה בבריאות הנפש בקופות החולים, אם אני מקבלת אבחנה פסיכיאטרית (לא משהו קיצוני מדי- הפרעת חרדה) בתיק הרפואי בקופת החולים, זה עשוי לפגוע בי בעתיד בקבלה לתואר שני בקלינית, או בכלל בהמשך הדרך בתחום? אני רוצה לגשת כרגע לפסיכיאטר בנושא החרדות אך מבחינה כלכלית לא מתאפשר לי לגשת לפרטי, ואני מתלבטת האם לגשת בקופת החולים מהחשש שזה עשוי לפגוע בי בעתיד. תודה מראש!
ש
שני יונגר
אין דרישה לוויתור על סודיות רפואית
שלום נעה,
מאוד תלוי מהו האבחון ומהי החומרה וכן ההתמודדות שלך והטיפול בהפרעה. נכון להיום למיטב ידיעתי, אין דרישה לוויתור על סודיות רפואית או משהו כזה. אם יוחלט לשנות את זה מסיבות כלשהן אז תדעי שתתבקשי להסבר לגבי העניין ואולי אף הסבר של איש מקצוע לגבי התפקוד שלך תחת לחץ. נכון להיום המדדים הם אחרים ובעיקר מדדים אקדמיים, כפי שתוכלי לראות בקישור המצורף בתחתית התשובה שלי. מעבר לכך, למרות שמדובר בטיפול הניתן במסגרת קופת החולים והסבסוד וכו' הכל אמור להיות תחת סודיות רפואית בינך לבין הרופא הפסיכיאטר המאבחן והמטפל.