שלום. ברצוני לקבל הכוונה לגבי המצב שלי: כיום אני בן 24, לצערי בתיכון לא השקעתי מספיק למרות יכולות למידה די גבוהות. כיום אני לקראת הבחינה הפסיכומטרית במטרה להירשם לאוקטובר הבא ללימודים. השאלה שלי מה הדרך הנכונה בשבילי אם ברצוני להיות פסיכולוג: לגשת לבחינה וללכת ללמוד במועד הרישום הבא במכללה תואר ראשון בפסיכולוגיה כשהמטרה היא להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית, או להקדיש זמן נוסף לשיפור ציוני הבגרות ולדחות את הלימודים בשנה נוספת(כדי להתקבל לאוניברסיטה) אני יודע שהמטרה הסופית היא בבחינת ריצה למרחקים ארוכים, אך אם בכוונתי לצלוח את הדרך הזו, מה כדאי לעשות? אני מכיר מישהי שלמדה תואר ראשון במדעי ההתנהגות באקדמית ת"א יפו והיא אמרה לי שלא הייתה לה בעיה להתקבל לתואר שני באוניברסיטת תל אביב ממוסד זה ושלא הייתה צריכה להשלים נושאים בפסיכולוגיה (היום היא בסוף התואר השני בשלב הגשת התיזה).האמת שגם התקשרתי לאוניברסיטת תל אביב לחוג לתואר שני ואמרו לי שאין בעיה להתקבל משם ההתלבטות היא גם בגלל הגיל שלי, הצורך לעבוד אולי במקביל, וגם בגלל העובדה שגם כך צריך מאוד להצליח בתואר הראשון וחבל להציב מכשול מראש, גם אם מדובר בשנה נוספת בהנחה שאכן אחשב ל"נחות" יותר כשארצה להתקבל(שגם ככה הדרישות כידוע מאוד גבוהות).האם לא חבל לבזבז שנה נוספת על שיפור ציונים(ממוצע 84.05) במקום להתחיל לצבור נקודות. בנוסף האם יש הבדל מהותי בין להירשם לאקדמית, מוסד שאחרי הבחינה כנראה אוכל להתקבל אליו או למכללה שהגדרת התואר שלה היא פסיכולוגיה, ולא מדעי ההתנהגות. אוניברסיטה-מכללה-מדעי התנהגות-השנה-שנה הבאה- מה אני צריך לעשות?
ש
שני יונגר
אם תתקבל לך ללמוד השנה
שלום אורי,
אני כמנהלת פורום לא יכולה לומר לך לאן הכי כדאי להירשם. אני כן יכולה לומר לך שכל מוסד לימודים אקדמי מוכר נשקל כאשר המועמד מגיש מועמדותו לתואר השני בפסיכולוגיה. כן קיים תעדוף מטעם מוסדות הלימוד בין מוסדות הלימודים בהם מסיימים את התואר, אך בהחלט כפי שכבר גילית יש מספר מכללות בארץ שנחשבות בעיני האוניברסיטאות כשוות ערך ורמת לימוד. מה שעליך לזכור זה שאין מקום לפשרות, עליך להיות התלמיד המושלם כדי להצליח ולהתקבל ללימודים במקביל עליך למצוא עבודה שהיא רלוונטית מבחינת התוכן שלה ללימודי התואר השני בפסיכולוגיה וכמובן גם להתנדב (אפשר גם במסגרת מלגה) במסלול שיעיד על כישוריך הטיפוליים בעתיד. אל תבזבז עוד שנה בחיפושים, אם הפסיכומטרי יספיק לך כדי להתחיל ללמוד במכללה המתאימה לך מבחינת מיקום תנאי לימודים וכו' לך ללמוד. לסיים בגיל 28 תואר ראשון ובגיל 29 לגשת לתואר שני בקלינית זה בסדר גמור. דבר אחרון, תואר ראשון במדעי ההתנהגות מתאים בהחלט לקראת תואר שני בפסיכולוגיה קלינית או כל מסלול אחר.