קבלה לתואר שני בנוירופסיכולוגיה שנתיים לאחר סיום התואר
קבלה לתואר שני בנוירופסיכולוגיה שנתיים לאחר סיום התואר
בוגרת תואר ראשון
1 תגובות
סיימתי עכשיו תואר ראשון בפסיכולוגיה (בשילוב עם חוג נוסף) וכיוון שהיו לי לבטים רבים לגבי ההמשך לא ניגשתי למבחן המתאם. לאחר בירור עם עצמי הבנתי שאני לא רוצה לסגור לעצמי את האופציה לתואר שני בנוירופסיכולוגיה, תחום שמאוד מרתק אותי. בגלל שלא עשיתי מתא"ם במועד האחרון אצטרך לחכות לפחות שנתיים עד לתואר השני ובינתיים הייתי שמחה לצבור ניסיון. השאלה שלי היא האם זה "נראה לא טוב" מבחינת קבלה לתואר שני שאת המתאם אני עושה שנה שלימה אחרי התואר? בנוסף, עד כמה זה משמעותי שאין לי נסיון של עבודה במעבדה? כמו כן, עד כמה מסתכלים על ממוצע הציונים בחוג השני שלי שהוא 84 לעומת 95 בפסיכולוגיה...? בקיצור, האם יש לי בכלל סיכוי להתקבל??
ש
שני יונגר
סיכויי קבלה לתואר שני בנוירופסיכולוגיה
שלום,
ציוני החוג השני הנדרשים לפי פרסומי מוסדות הלימוד הם מעל 80, אך ממוצע ציוני הקורסים בפסיכולוגיה הם הקריטיים וכן הממוצע הכולל של התואר הראשון. לגבי הניסיון, צריכים למצוא דרכים לצבור ניסיון שיכול להיות רלוונטי לתחום גם בהתנדבות, לא משנה איך העיקר שתוכלי לשבת בראיון ולהסביר מדוע את נוירופסיכולוגית שבאה לרכוש את ההשכלה כדי להשלים את הידע החסר לה לצורך תעודה פורמלית. אני לא חושבת שיש חשיבות גדולה לכך שעוברת שנה מאז סיימת את הלימודים שלך ועד לבחינת המתא"ם, יכולות להיות לכך סיבות רבות. אם היום עוברות 3 שנים או 5 שנים כבר הכל היה נראה אחרת, שנה אחת זה הגיוני וסביר לרצות לנוח בין לבין. בשורה התחתונה עכשיו זה הזמן שלך לצבור ניסיון רלוונטי, לכי לחפש את המקומות המתאימים ביותר לכך.