שלום רב, אני סטודנטית לתואר ראשון. אני רוצה להתחיל לעבוד או להתנדב בכדי לקבל המלצה לתואר שני. אני רוצה לעסוק ללמוד פסיכולוגיה חינוכית תואר שני. אני די אובדת עצות, אינני יודעת איזה מקום יקנה לי המלצה מרשימה. האם למרכז בריאות נפש ישנה עדיפות, או פנימיית נוער בסיכון, או עבודה בגן מעוכב התפתחותית? אני מאזור המרכז/שפלה ואשמח להמלצות על מקומות.
ש
שני יונגר
איפה להתנדב או לעבוד לקראת תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית
שלום שירן,
ראשית, ההמלצה היא גם וגם, גם להתנדב וגם לנסות ולמצוא עבודה רלוונטית ללימודי התואר השני. ההתנדבות לעיתים יכולה להיות חשובה אפילו יותר, בגלל התפיסה כי כאדם משכיל את יכולה להעניק לאחר מהכישורים והידע שלך בתמורה להשכלה שאת רוכשת. יש מסגרות התנדבות בתוך מוסדות הלימוד כמו: התנדבות בארגון אנוש, התנדבות במסגרת פר"ח או סחל"ב וכו' בהן תוכלי לעבוד עם אוכלוסיות המתאימות לך מבחינת הדרישות לתואר השני. גם כל האופציות שמנית פה בעצמך הן אופציות נהדרות. המלצות על מקומות ספציפיים אני לא יכולה לכתוב לך במפורש כאן בתשובה. אני כן מציעה שתחשבי במה היית רוצה לעסוק לאחר התואר השני ומשם תמצאי לך מוסדות העוסקים בתחום ופשוט תלכי ותציעי את עצמך לעבודה או להתנדבות באותם מקומות בנוסף לאלו שציינתי פה שיכולים להיות אופציה טובה ואולי אפילו בתמורה למלגה.