שלום, הבנתי מתשובות שנכתבו פה שלאחר תואר ראשון במדעי ההתנהגות יש לעשות מבחן מתאם כדי להתקבל לתואר שני בחינוכית. אשמח לדעת מהו מבחן מתאם בעצם. דבר נוסף, ההתמחות שעושים לאחר סיום התואר השני היא משרה מלאה בתשלום? ודבר אחרון, במידה ולא מצליחים להגיע לממוצע גבוה של מעל 87 יש דרכים נוספות לעבוד בתחום החינוכי והפסיכולוגי עם ילדים? אני מאוד רוצה לעבוד עם ילדים אך אף פעם לא הייתי מהמצטיינות בכיתה וכרגע לפני תחילת התואר הראשון זה נראה לי נורא קשה להגיע לציונים כאלה. תודה רבה!
ש
שני יונגר
בחינת מתא"ם ולימודי המשך לאחר מדעי ההתנהגות
שלום שירי,
בחינת המת"אם מטרתה לסייע לאמוד בצורה שווה את כל המועמדים לתואר שני בפסיכולוגיה. הבחינה כוללת שני חלקים כאשר בחלקה הראשון הוא שאלון אמריקאי (רב ברירתי) הכולל שאלות בנושאי שיטות מחקר בפסיכולוגיה כמו למשל: הערכה, ושימוש בכלים סטטיסטיים במחקר הפסיכולוגי. החלק השני כולל שאלות הבנה של טקסטים מדעיים מתחום הפסיכולוגיה וכולל 4 קטעי קריאה באנגלית ולאחר כל קטע 10-15 שאלות פתוחות בהן צריך להפגין הבנה וידע מעמיקים במושגים בפסיכולוגיה. התשובות הן מתוך הידע של הנבחן ולא מתוך הטקסט, כי זו לא בחינת ידע באנגלית אלא בחינת ידע בפסיכולוגיה. בסה"כ בקטע בחינה זה קיימות 50 שאלות פתוחות. בסה"כ משך הבחינה, ללא ההפסקה, 5 שעות. על ההתמחות לאחר סיום הלימודים מקבלים שכר מינימום על-פי חוק. במידה וממוצע הציונים שלך בתואר הראשון אינו גבוה מספיק (בעיקר בקורסים בפסיכולוגיה) לא יהיה לך סיכוי להתקבל ללימודי התואר השני, כי התחרות כל כך גדולה על כל מקום בכיתה. קחי בחשבון שאם את רוצה להמשיך וללמוד לתואר שני טיפולי לא משנה אם תבחרי בכיוון פסיכולוגיה או אחר ממוצע 85 הוא הכרחי בתוך ממוצע המינימום. מסלולים נוספים אפשריים לעבודה עם ילדים הם: לימודי לקויות למידה, לימודי תרפיה באומנויות, לימודי פסיכודרמה, לימודי טיפול בהבעה ויצירה, לימודי טיפול באמצעות בעלי חיים, טיפול זוגי ומשפחתי ועוד. אפשרויות לא מעטות יש לך אך לשמור על ציונים טובים זה הכרחי. במקרה הגרוע ביותר פשוט תצטרכי לחזור על קורסים ולהצליח בהם יותר.