שלום, מה האפשרויות הפתוחות בפני בתעסוקה אם אני בעל תואר ראשון בחינוך ומשלים קורסי השלמה בפסיכולוגיה? האם אני יכול להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה אחרי השלמת הקורסים?
ש
שני יונגר
מלימודי חינוך ללימודי פסיכולוגיה טיפול ויעוץ
שלום עמרי,
מאוד תלוי באיזו מסגרת אתה משלים את הקורסים ועל אלו קורסים מדובר. כי כן קיים מסלול הנקרא חוג שלאחר תואר בפסיכולוגיה שבו אפשר להשלים קורסים בפסיכולוגיה מבלי ללמוד לתואר ראשון נוסף בפסיכולוגיה ואז להגיש מועמדות לתואר שני בפסיכולוגיה. עם התואר שלך ללא תעודת הוראה מספר האפשרויות התעסוקתיות מאוד מצומם ולדעתי אם לא השלמת לימודי תעודת הוראה זה מאוד חבל כי אפשר לעבוד כמורה במקביל ללימודי תואר שני ולבנות את הקריירה הטיפולית לאט לאט במקביל לעבודה. וכן מלימודי חינוך ומעיסוק בחינוך אפשר להתקדם לכל מיני תפקידים בתוך מערכת החינוך כגון: ייעוץ חינוכי, טיפול בביליותרפי, דרמה תרפיה, טיפול באומנויות וכו' וכן אבחון דידקטי או התמחות בלקויות למידה ושילוב וכו'. אפשר ללכת לכיוון של הדרכת קבוצות הורים וייעוץ משפחתי. יש כמען אין סוף נגיעות כאלה שהן אפשריות כמה שנבנה על גבי ההוראה ובזכות הכישורים הכל כך המיוחדים שרוכשים לאורך הזמן בהוראה. לגבי הפסיכולוגיה צריך לבדוק באופן פרטני אם ההשלמות שלך כרגע מתאימות. תוכל לקרוא על זה קצת בקישור בתחתית התשובה שלי.