האם התנדבות של פחות משנה תפגע בסיכויי קבלה לתואר שני?
האם התנדבות של פחות משנה תפגע בסיכויי קבלה לתואר שני?
גלית
1 תגובות
היי, אני סטודנטית לפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה. עתידה לסיים בסוף סמסטר חורף. הממוצע שלי עומד על 95 ואני אעבור את בחינת המתאם בחודש אוקטובר. אני רוצה להגיש לפסיכולוגיה רפואית באקדמית תל אביב יפו באוקטובר הבא – 2016. תוך כדי הלימודים עבדתי בתחום התרופות במשרה מלאה עם המון עומס ובשנה וחצי הראשונות שירתי בצבא בתפקיד תובעני מאוד בקבע. על כן לא ממש היה לי זמן להתנדב ולמען האמת, לא הייתי בטוחה שהכיוון הטיפולי מתאים לי עד לחודשים האחרונים. כעת הפסקתי לעבוד כדי להתמקד בבחינת המתאם.
השאלה שלי היא כזאת – מתוך הניסיון שלכם, האם התנדבות של פחות משנה לא תופסת? האם זה בגדר הכל או כלום? אני יודעת שלא אקבל המלצה אחרי מספר חודשים אבל מה עם הזמנה לראיון וסיכוי לעבור אותו כאשר רואים שאין לך שנת התנדבות בקורות החיים. שאלה באותו נושא – האם עבודה בתחום ולא במסגרת התנדבותית מקבילה להתנדבות? רוב מקומות ההתנדבות שביררתי מתחילות רק באוקטובר. הסיבה היא פרקטית ולא כלכלית – אם יש לי סיכוי, אעדיף להתחיל כבר עכשיו ולא לחכות להדרכות שיחלו עוד כמה חודשים וידרשו שנת התחייבות.
תודה מראש :)
ש
שני יונגר
התנדבות לקראת לימודי תואר שני בפסיכולוגיה
שלום גלית,
אני חושבת שגם התנדבות קצרה היא יותר מכלום ולכן אני בעד שתתחילי לא משנה מה. אם זו תהיה הסיבה בגללה הפעם לא תצליחי להתקבל אז בכל מקרה יהיה עליך להמתין עוד שנה אחת להרשמה מחדש ללימודים ועד אז כבר יהיה לך ניסיון של למעלה משנה בהתנדבות. מה שחשוב הוא שתחברי היטב את המקום בו תתנדבי וחייב להיות הקשר רפואי שיקומי וטיפולי לעניין. חשבי היטב איפה את הולכת לעשות את זה. אם תצליחי לאחר תקופה גם למצוא עבודה במסגרת כזו מתאימה, אז בכלל זה יהיה נהדר. בסופו של דבר אבל זה רק חלק מתנאי הקבלה וכמובן שציון גבוה במתאם חשוב לא פחות גם הוא. לגבי ההתנדבות מאוקטובר. קצת קשה להתחיל דברים באוגוסט כי הרבה נמצאים בחופשות וקשה להיות עקביים ולקבל הדרכה ראויה, לאחר מכן בספטמבר שוב קשה להיות עקביים ולקבל הדרכה ראויה כי יש המון חופשות. אבל זה לא בלתי אפשרי, אז פני ישירות למקומות בהם את רוצה להתנדב ולא לארגוני מתנדבים שעובדים לפי תוכניות התנדבות או מלגות. מקווה שתצליחי לדבר עם מישהו באוגוסט, שוב בגלל העניין של החופשות שציינתי לפניך כאן.