כמה קשה להמשיך לתואר שני אחרי תואר דו חוגי בפסיכולוגיה וניהול?
כמה קשה להמשיך לתואר שני אחרי תואר דו חוגי בפסיכולוגיה וניהול?
ברברה
1 תגובות
שלום,
בשנה הקרובה אתחיל את לימודי האקדמאים בבן גוריון לתואר דו חוגי של פסיכולוגיה וניהול. ראיתי בפורום כי כתבת כי לבחור מסלול דו חוגי לעיתים קשה יותר במידה ואני מכוונת לפסיכולוגיה קלינית בהמשך. חשוב לומר כי אני כן מכוונת לקלינית אולם כיוון שאיני תו"כ לימודים, אני לא יכולה להעיד על עמידתי ברמת הסף לתואר שני. שאלותיי -
1. האם את רואה אפשרויות תעסוקה גם עם תואר ראשון? 2. במידה ולא אתקבל ללימודי תואר שני בקלינית, איזו עוד אפשרויות יש להמשך לימודים בתחום הפסיכולוגיה? (תחום טיפולי). 3. נאמר כי מלבד מתאם גבוה וציון של 90 + רצוי גם התנסויות בתחום שקשור ללימודים. תוכלי בבקשה להרחיב על כך? 4. עד כמה לדעתך קשה להמשיך לתואר שני אם עושים תואר דו חוגי? (חשוב לציין כי בבן גוריון אין אפשרות לפסיכולוגיה כחד חוגי).
תודה רבה.
ש
שני יונגר
תואר ראשון דו חוגי בפסיכולוגיה וההשפעה שלו על התואר השני
שלום ברברה,
1. יש בהחלט אפשרויות תעסוקה עם תואר ראשון בפסיכולוגיה וניהול בעיקר בכל תחומי משאבי האנוש, האבחון של מועמדים וכו'. אם זה מעניין אותך לפחות כעיסוק במקביל ללימודי הפסיכולוגיה אז אין בעיה. אבל קחי בחשבון שכשאת מגיה מועמדות לפסיכולוגיה קלינית רוצים לראות שכל כולך תמיד היית מוכוונת לשם: ציונים גבוהים, מתא"ם בציון גבוה והתנדבות וניסיון תעסוקתי רלוונטיים כגון: טיפול בילדים עם מחלות כאלה ואחרות כחונכת, מטפלת במרכזים לשיקום, עבודה שמהותה טיפולית למרות שאת לא אשת טיפול עדיין. חשוב מאוד גם שתקבלי המלצות חמות מאוד גם ממרצים וגם ממעסיקים או רכזים בהתנדבות. כל אלו משתלבים יחד למועמד מתאים למסלול הקליני בפסיכולוגיה. 2. תואר שני בפסיכולוגיה יכול להיות בתחומים הבאים: חינוכית, שיקומית, התפתחותית, תעסוקתית, קוגניטיבית, רפואית ועוד. חלקם מיועדים לאבחון בלבד ובחלקם גם לטיפול. אפשרויות נוספות ללימודי טיפול יכולות לבוא לידי ביטוי בדרך הבאה: טיפול באומנויות או הבעה ויצירה, ביבליותרפיה וכו'. אני לא יודעת להעריך כמה קשה להתקבל לתואר השני עם או בלי מסלול דו חוגי, אבל בכל מקרה תנאי הקבלהלמסלול הקליני הם מהקשים ביותר מכלל מסלולי התואר השני בפסיכולוגיה.