שלום, אני בן 30+ בעל תואר ראשון בחינוך ותואר שני בממשל ודיפלומטיה. אני שוקל לעשות הסבה לפסיכולוגיה חינוכית ורציתי לדעת אם אני צריך לעשות הכל מההתחלה. אם יש לי תואר ראשון בחינוך (עשיתי בו כמה קורסים בפסיכולוגיה וסטטיסטיקה) זה יכול לקצר לי במעט את הדרך? כמו כן, היכן ניתן ללמוד ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית בחו"ל?
תודה
ש
שני יונגר
לימודי תואר שני בפסיכולוגיה לאחר תואר בחינוך ממשל ודיפלומטיה
שלום אליעזר,
אם ממוצעי הציונים שלך בתואר הראשון והשני גבוהים ההמלצה שלי היא לבחור במסלול של חוג לאחר תואר שבו תשלים את כל החוסרים מלימודי התואר הראשון בפסיכולוגיה ותוכל לגשת לבחינת מתא"ם ולהגיש מועמדות לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית. צירפתי לך הסבר לגבי מסלולי החוג שלאחר תואר. לגבי לימודי פסיכולוגיה חינוכית בחו"ל כדי להתקבל ללימודים יהיה עליך גם להיות בעל נתונים גבוהים מישראל וגם לעבור מבחנים כגון: TOEFL, GRE, GRE SUBJECT, ריאיון אישי, מכתבי המלצה. לאחר מכן יהיה עליך להתקבל להתמחות בישראל כדי שתוכל לעסוק בטיפול בישראל.
בהמשך לתשובתך
במידה ואני עושה את לימודי ההשלמה האלה. האם זה ייחשב שעשיתי תואר ראשון בפסיכולוגיה? האם זה תקף והאם יכולים לקבל אותי ללימודי תואר שני בחו"ל עם זה? ובכלל האם אפשר להתקבל עם זה ?