מה ללמוד - פסיכולוגיה, ייעוץ חינוכי או עבודה סוציאלית?
מה ללמוד - פסיכולוגיה, ייעוץ חינוכי או עבודה סוציאלית?
שלומית דרעי
1 תגובות
שלום אני כרגע תלמידת כתה י"ב (18+) אני מעוניינת כבר בשנה הבאה להתחיל ללמוד תואר ראשון, אני נורא מתלבטת בין פסיכולוגיה או יועצת חינוכית או עובדת סוציאלית, מה התנאי קבלה? כמה זמן ההכשרה? מקומות לימוד באזור ירושלים? מקומות תעסוקה לאחר מכן? מה ההבדל בין המקצועות ולמי זה מתאים? כ"כ הרבה שאלות שמבלבלות ועדין לא הצלחתי להחליט מה הכי מתאים ומה ההבדל בין המקצועות מבחינה שלאחר מכן, שעות עבודה, שכר, איזה מקצוע הכי נדרש בשוק וכו'... אשמח לתשובתכם המפורטת, בתודה מראש.
ש
שני יונגר
פסיכולוגיה, ייעוץ חינוכי או עבודה סוציאלית
שלום שלומית,
אעבור נושא נושא ואשתדל לתת לך קצת מידע על כל אחד מהם. אך לאחר מכן אני ממליצה מאוד שתקראי כאן באתר לעומק במה בדיוק עוסק כל תחום ולאן הוא מכוון אותך בעתיד. פסיכולוגיה- תואר ראשון בפסיכולוגיה אורך כשלוש שנים. למעשה מדובר בתואר כללי של לימודי התחום ולאחריו כמעט קיימת חובה ללמוד או קורס המשך מתחום טיפולי כלשהו או להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה באחד מתחומי הפסיכולוגיה למיניהם (חינוכית, התפתחותית, קלינית וכו') כדי לעסוק בטיפול הפסיכולוגי. כדי להצליח להתקבל לתואר השני יש לשמור על ממוצע ציונים גבוה במיוחד 90 בערך וכן לעבור מיונים נוספים. התואר השני מאופיין בביקוש גבוה במיוחד והרבה תחרות. אך יש עוד כיוונים אליהם אפשר לפנות כמו משאבי אנוש וכוח אדם, ייעוץ ארגוני ועוד. זכרי רק שהתואר הראשון בפני עצמו בדרך כלל אינו מספיק. יועצת חינוכית- כדי להיות יועצת חינוכית עליך קודם כל להיות מורה בעלת תואר ראשון בחינוך והוראה ורק לאחר מכן תוכלי להיות גם יועצת חינוכית. אפשר גם ללמוד לתעודת ההוראה במקביל ללימודי היועצת החינוכית, אך זה מסלול פחות אידאלי לטעמי. לכן גם במקרה הזה מדובר במסלול של 4 שנים לתואר ראשון בחינוך ותעודת הוראה ולאחר מכן עוד שנתיים לימודי ייעוץ חינוכי כדי לעסוק בתחום בפועל. עבודה סוציאלית- לימודים בני שלוש שנים לאחריהם תוכלי לעבוד מיד כעובדת סוציאלית בכל תחום שתתענייני בו. התואר הראשון נחלק בגדול לשני מסלולים מסלול פרטני של עבודה אחד על אחד עם יחידים וגם עבודה בקבוצות או עבודה קהילתית לעבודה בתוך קהילות סגורות. אני בוחרת שלא לענות על החלק של התחום הנדרש בשוק, כי מדובר במקרה הזה בשלושה תחומים שצריכים להיות משהו שאת מאוד רוצה לעסוק בו, אחרת חבל על המאמץ. הם כולם דורשים שתתני את הלב והנשמה שלך כדי לעסוק בהם. בכולם יש ביקוש במידה ותתאימי, אך את צריכה להבין קודם למי מהתחומים הללו את מתאימה, כי כל עיסוק הוא שונה בתכלית מבחינת המעורבות הרגשית למשל. לתשובתי צירפתי לך הסבר על עבודה סוציאלית, אך תוכלי כאן באתר לקרוא על כל התחומים האחרים ולהבין לעומק במה מדובר.