שלום, כרגע אני בשנה שנייה של שירות לאומי והתחלתי את תהליך הרישום לתואר ראשון דו חוגי בפסיכולוגיה-קרימינולוגיה באוניברסיטת אריאל בשומרון. רציתי לדעת מה בעצם מתאפשר לעשות ובאיזה מסגרות לעבוד עם התואר הזה? אני יודעת שיש התנסות של 140 שעות התנדבותיות במסגרות השייכות לתחום של קרימינולוגיה בעוד שהחלק של הפסיכולוגיה נחשב תאורטי לחלוטין... הבנתי שבכל מקרה מי שרוצה לעסוק בתחום טיפולי ולהתקדם בו צריך להתכונן ל"ריצה למרחקים ארוכים" בכל הקשור ללמידה והתברגות למערכת... האם יש חשיבות בעיניי מעסיקים לניסיון מעשי שצברתי בשנתים של שירות לאומי? עבדתי בשנה הראשונה עם נוער נושר במצבי סיכון ועבריינות ובשנה השניה במסגרת תעסוקה שיקומית לאנשים שמתמודדים עם אבחנה נפשית ( לאחר אשפוזים וכו) חבר'ה בעלי תפקוד גבוה ששואפים להשתלב בחברה בחזרה. התפקיד מאוד עניין אותי... האם התואר הזה יעזור לי להתקדם בכיוון הנכון? אני לא רוצה להיות עוס"ית... המון תודה!!! שיר
ש
שני יונגר
פסיכולוגיה וקרימינולוגיה לתואר ראשון
שלום שיר,
התואר הראשון בשני המסלולים אינו מאפשר מגוון גדול של תחומי תעסוקה. בוגרי פסיכולוגיה יכולים לעבוד בדרך כלל בעיקר בתחומים של משאבי אנוש והדרכה ובוגרי תואר ראשון בקרימינולוגיה יכולים להיות מועסקים במסגרת של עמותות העוסקות בקידום נוער למשל או טיפול בהתמכרויות. אבל לרוב לא במקום מקצועי גבוה המחייב לימודי המשך. לגבי ניסיונך בשירות הלאומי, בוודאי שהניסיון הזה, אם הוא רלוונטי לתחום העיסוק בו את מעוניינת הוא ניסיון לכל דבר ועניין. לפי מה שאת כותבת כאן, הניסיון שלך נהדר וירשים מאוד מעסיקים פוטנציאליים בעתיד. אם הנושא הנפשי מעניין אותך, אז אני מציעה שתקראי על נושא הקרימינולוגיה הקלינית לתואר שני. לדעתי התחום יכול להיות בדיוק מה שאת מחפשת. את נשמעת לי בכיוון הנכון, השקיעי בלימודים כדי לשמור לעצמך את כל האופציות פתוחות בעתיד.
בברכה, שני
ש
שיר יעקוביאן
התלבטות מתמשכת
שלום, השארתי כאן הודעה על שילוב דו חוגי לתואר ראשון בפסיכולוגיה-קרימינולוגיה ובהחלט קיבלתי מענה מפורט, אלא שאני ממשיכה להתלבט האם אני שלמה עם ההחלטה או לנסות לשנות את הבקשה לשילוב לפני תחילת השנה. מתלבטת האם להישאר עם פסיכולוגיה-קרימינולוגיה שביקשתי בטופס ההרשמה או לנסות לעבור לשלב עם תקשורת או בכלל לעבור לקרימינולוגיה-תקשורת שזו גם אופציה כנראה. יש מישהו מאנשי הפורום שאפשרי להתייעץ איתו טלפונית? יש המון פרטים שמסבכים לי את ההחלטה. שוב תודה!