שלום, כוונתי ללמוד בשנת הלימודים הקרובה, 2015. התקבלתי לעבודה סוציאלית (בעברית ובחיפה) ובפסיכולוגיה דו חוגי בשילוב חינוך מיוחד (בחיפה). אני מאד מתלבטת בין שני התחומים, לא מצליחה להחליט בלב שלם היות ומעורבים בעניין לא מעט גורמים. הכיוון התמידי שלי היה פסיכולוגיה ועבודה סוציאלית נכנסה לעניין כאשר שמעתי ממספר אנשים שזה מעין "כניסה דרך הדלת האחורית לעולם הפסיכולוגיה". אני מעוניינת להמשיך לתואר שני בפסיכולוגיה(במידה ואבחר בפסיכולוגיה)-קלינית/קלינית של הילד/חינוכית/התפתחותית. הבנתי שניתן גם להמשיך לתואר שני בעבודה סוציאלית קלינית בתואר השני. רציתי לדעת עד כמה באמת זה כמעט בלתי אפשרי להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה במגמות שאני מתעניינת בהן? וגם, מהידע ומהניסיון שלך עד כמה שונים שני המסלולים ואולי באמת כדאי לי לבחור בעבודה סוציאלית למרות שזה מתמקד לא מעט בסביבת חייו של המטופל על כל ההיבטים?
אני מודעת לעובדה שזוהי התלבטות לא פשוטה ורק אני באמת יכולה לבחור, אך אשמח לכל עזרה ולכל מידע וחוות דעת. תודה.
ש
שני יונגר
פסיכולוגיה או עבודה סוציאלית
שלום אפרת,
תנאי הקבלה ללימודי פסיכולוגיה לתואר שני הם קשים במיוחד. צריך באמת לעמוד בדרישות מאוד מאוד גבוהות של מוסדות הלימוד. צריך גם המלצות ממרצים בכירים, גם ציונים גבוהים במיוחד, גם ציון גבוה בבחינת מתא"ם, גם התנדבות בקהילה בתחומים רלוונטיים ללימודים ומעבר של ראיונות קבלה. המסלול אליו הכי קשה להתקבל הוא המסלול הקליני, אך לכל המסלולים לתואר שני בפסיכולוגיה יש תנאי קבלה גבוהים. לגבי עבודה סוציאלית קלינית לתואר שני, ראשית, יש ללמוד לתואר ראשון בעבודה סוציאלית במסלול מתאים (פרטני בדרך כלל) לאחר מכן יש לעבוד כעובדת סוציאלית שנה אחת לפחות בעבודה פרטנית. לאחר מכן תוכלי להגיש מועמדות לתואר שני בעבודה סוציאלית. נכון להיום תנאי הקבלה מצריכים ממוצע של 85 לפחות בתואר הראשון, אך הביקוש גבוה מאוד למסלולים הללו ולכן תנאי הקבלה בוודאות יתקשחו בשנים הבאות, אז שאפי לממוצע גבוה יותר מזה. בנוסף, כדי להיכנס באותה דלת אחורית לעולם הפסיכולוגיה לאחר סיום התואר השני מומלץ ללמוד קורס פסיכותרפיה שהוא למעשה אותו מפתח לדלת האחורית לטיפול ולפתיחת הקליניקה הפרטית. לעשות עבורך את ההחלטה והבחירה אני לא יכולה. מה שכן חשוב שתחליטי האם העבודה של העובדת הסוציאלית שתידרשי לעבודה בה במשך 4-5 שנים לפחות עד לסיום כלל הלימודים שלך מתאימה לך. זוהי לא עבודה קלה ונחשפים לאירועים ולאנשים שהם יכולים להיות קשים מאוד. חשוב שתחשבי היטב אם האישיות שלך מתאימה לעמוד בזה. למרות תנאי הקבלה הקלים יותר, המקצוע אינו מקצוע קל בכלל.