היי, אני רוצה ללמוד תואר ראשון בפסיכוביולוגיה באוניברסיטה. הוצאתי בפסיכומטרי ציון טוב, אך לא מספיק לצערי כדי להתקבל למסלול של האוניברסיטה העברית. האפשרויות שלי הם: או לנסות שוב ובעצם להפסיד שנה, או להתחיל ללמוד מדעי החיים כתואר ראשון ולהמשיך לתואר שני במדעי המוח. אבל זה בטח לא יהיה כמו ללמוד תואר ראשון בפסיכוביולוגיה. יכול להיות שיש לי עוד אפשרויות שלא חשבתי עליהן. אשמח לקבל עיצה.
בברכה, עידו.
ש
שני יונגר
לימודי פסיכולוגיה וביולוגיה לתואר ראשון
שלום עידו,
ההבדל בין המסלול שמציעה האוניברסיטה העברית למסלול למדעי המוח הוא בכך שבמקרה הזה מדובר למעשה בתואר דו חוגי בפסיכולוגיה וביולוגיה ולא תואר ראשון במדעי המוח או מסלולים אחרים. היתרון של התוכנית הוא בכל שלמעשה יש לך את האפשרות לבחור באיזה מסלול להמשיך: ביולוגיה, פסיכולוגיה או פסיכוביולוגיה ומדעי המוח בכלל. מוסדות לימוד נוספים המציעים מסלול המשלב כתואר דו חוגי פסיכולוגיה וביולוגיה הם: אוניברסיטת בן גוריון, הפתוחה, תל אביב, בר אילן, מכללת רמת גן ויש מסלול המשלב גם תעודת הוראה במכללת אחווה. השאלה החשובה ביותר מעבר לאפשרויות הלימוד של מסלולים דומים במוסדות לימוד אחרים היא מה אתה בעצם מחפש. אם אתה מתעניין למעשה בלימודי מדעי המוח ומחקר בתחום אז כמובן שזה פותח לך עוד אפשרויות לימוד. אשמח אם תחשוב מעט על מטרה הסופית שלך בלימודים ותחזור אלי עם התשובה. מה אתה רוצה לעשות בסופו של דבר לאחר הלימודים. כי גם תואר ראשון בפסיכולוגיה וביולוגיה הוא רק התשתית ללימודי המשך, אז השאלה היא אלו לימודי המשך תתבקש ללמוד בעתיד כדי להשיג את המטרה שלך. אשמח לשמוע.