שלום רב, אני בסוף הלימודים שלי לתואר ראשון בפסיכולוגיה . ואני צריכה שתעזרו בבחירת נושא הלמידה לתואר שני ( תואר שני בפסיכולוגיה קלינית , מדעי התנהגות ,פסיכותרפיה ...) אני רוצה נושא שאוכל להשתלב בו מהר בתחום העבודה והניסיון. תודה ׳ אינאס
ש
שני יונגר
המסלולים האפשריים לתואר שני מבין האופציות שלך
שלום אינאס,
מרשימת הנושאים שציינת כאן קל לי מאוד לתת לך תשובה מכיוון שלא קיים תואר שני במדעי ההתנהגות, אלא תואר ראשון בלבד. בתואר השני יש לימודים ספציפיים יותר ולא תואר כללי ולכן אין מסלול כזה. לגבי פסיכותרפיה, למסלול ניתן להתקבל רק לאחר תואר שני טיפולי או בפסיכולוגיה או לימודי טיפול אחרים או עבודה סוציאלית לתואר שני, לכן כרגע הוא אינו רלוונטי לך. תואר שני בפסיכולוגיה קלינית הוא האופציה היחידה. אלו תנאי הקבלה למסלול: החל ממוצע 88 בתואר הראשון ומתא"ם של 100 לפחות. וכן יש להביא המלצות של שני מרצים לפחות מהמחלקה לפסיכולוגיה, המלצות של התנדבות בקהילה בתחומים רלוונטיים וניסיון תעסוקתי רלוונטי אם יש. שימי לב כי ההשתלבות בעבודה אינה מהירה במסלול הזה, שכן לאחר סיום התואר יש לעבור סטאז' ארוך בן שנתיים. צירפתי לך הסבר על המסלולים הקיימים המוגדרים כתואר שני במדעי ההתנהגות: תואר שני בייעוץ ארגוני, תואר שני במשאבי אנוש, סוציולגיה ואנתרופלוגיה, תואר שני בפסיכולוגיה.