שלום, אני לומדת תואר ראשון סוציולוגיה וחינוך במסלול של אונ׳ בר אילן (רב תחומי). זה לא הוא התחום שרציתי אותו אף פעם. התחלתי בו כי לא קיבלתי את הציון הנדרש לפסיכולוגיה בבחינה הפסיכומטרית. תמיד חלמתי ללמוד פסיכולוגיה ולהיות פסיכולוגית מוצלחת. ואני כמעט מסיימת את שנה א׳ במסלול שאני בו. האם אני יכולה לעבור למכללת עמק יזרעאל ולהתקבל לתואר ראשון בפסיכולוגיה עם ציון פסיכומטרי 450, וממוצע בגרות מעל 100? האם יתחשבו בזה שאני מסיימת שנה א׳ בתואר סוציולוגיה וחינוך ויחשבו לי את הקורסים שאני מסיימת (כמו סוציולוגיה, אנתרופולוגיה, סטטיסטיקה, אנגלית ברמה של טרום מתקדמים וכו׳ ..)? השאלה היא כך: אם אני מסיימת שנה א׳ ורוצה לעבור, יש סיכוי שזה יעזור לי להתקבל לפסיכולוגיה בעמק יזרעאל? השאלה השנייה: האם תנאי הקבלה של מדעי ההתנהגות יותר קלים מתנאי הפסיכולוגיה ? במידה ולא התקבלתי לפסיכולוגיה יש מצב שאתקבל במדעי התנהגות ואז להמשיך תואר שני בפסיכולוגיה ? ומה הם תנאי הקבלה למדעי התנהגות ?
תודה רבה רבה מראש.
ש
שני יונגר
מעבר ממוסד אחד לאחר, תנאי קבלה ופטורים
שלום ליאן,
אני לא בטוחה שתוכלי להתקבל למסלול בצורה ישירה, ייתכן מאוד שתתבקשי להגיש מועמדות דרך וועדת חריגים, כי תנאי הקבלה מצריכים למעשה פסיכומטרי בציון 600 ומעלה. אך מכיוון שתעודת הבגרות שלך מצוינת יתכן ותוכלי להתקבל דרך וועדת חריגים. לגבי הכרה בקורסים קודמים, הדבר תלוי בשני גורמים: הראשון, הוא מדיניות מוסד הלימודים בקבלת לימודים אקדמיים קודמים בכלל. שנית, ההתאמה של הסילבוסים של הקורסים שכבר למדת לתוכן הקורסים שאת עתידה ללמוד בתואר החדש. אם יש התאמה ואין מניעה של מדיניות מוסד הלימודים, תקבלי פטור. לגבי פטורים, חשוב שתדעי, כי כל זמן שלא התקבלת ללימודים לא תדעי מה דין לימודיך הקודמים, לצערי. תשובות לגבי פטור מקורסים מקבלים רק לאחר הקבלה למסלול המיועד. לשאלתך אם סיום שנה א' במכללה אחרת מהווה יתרון, לרוב התשובה היא לא. אך כמובן שאינני יכולה להיות בטוחה כי כך גם במקרה הנוכחי. תנאי הקבלה למדעי ההתנהגות נמוכים יותר, כך ששם יש לך סיכוי גדול יותר להתקבל כי נדרש פסיכומטרי של 480. אך כמובן שחשוב שתדרגי את בקשתך לפסיכולוגיה ראשונה.