שלום, באוקטובר הקרוב אני מתחילה ללמוד באוניברסיטת בן גוריון או תל אביב. ההרשמה מסתיימת עוד שבוע ויש לי לבטים בנוגע לחוג השני שלי. החוג הראשון שלקחתי הוא פסיכולוגיה ואני מתלבטת האם לשלב עם מנהל עסקים או עם התכנית הרב-תחומית במדעי הרוח. יכולה לומר שאני מתעניינת באנשים אך לא רואה עצמי כמטפל או כמנהלת. חשבתי ללכת על ייעוץ, שיווק, תקשורת, תרגום וכו. אני עוד לא בטוחה ולכן לקחתי תואר רחב על מנת שיהיו לי כמה אופציות. אני מאוד רוצה לעסוק בתחום בו למדתי ושלא אלמד משהו תלוש רק לשם הדיפלומה.
השאלה שלי היא במה עליי לבחור אם אני יודעת שאני רוצה לעסוק עם אנשים, משהו פרקטי ושיהיה לי מה לעשות איתו בחוץ (להבדיל למשל מלימודי פילוסופיה). כמו כן, תפקיד בלי הרבה לחץ. אשמח להמלצות.
ש
שני יונגר
לימודי פסיכולוגיה וניהול הם בחירה טובה
שלום מירב,
אם ככה אז לימודי ניהול ופסיכולוגיה הם המתאימים לך ביותר. חשוב לי להדגיש לפניך כי בלימודי ניהול לא ממש לומדים לנהל בתואר הראשון אלא טועמים מכל הנוגע לעולם הניהול ומנהל העסקים בכלל. כך למשל לומדים גם פרסום, גם שיווק, גם מקצועות פיננסיים וגם תיאוריות ניהוליות. השילוב עם הפסיכולוגיה רק מעשיר את התחום ולהפך. אם תחומים כמו שציינת תקשורת, שיווק וכו' מעניינים אותך זה יכול להיות מסלול נהדר עבורך. ממנו תוכלי לבחור לאן לפנות בהמשך, אם ללימודי תעודה ואם ללימודי תואר שני או ראשון נוסף.