לימודים בתחום הטיפול והייעוץ אחרי תואר בפסיכולוגיה
לימודים בתחום הטיפול והייעוץ אחרי תואר בפסיכולוגיה
ויקי
2 תגובות
היי שני, אני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה בהצטיינות. בוער בי כל נושא הטיפול/יעוץ לילדים ומבוגרים. הייתי רוצה לדעת אילו אופציות עומדות בפני חוץ מקלינית? כמו כן, אין לי מבחן מתא"ם לכן ההתלבטות היא האם להפסיד שנה ולנסות להתקבל לתואר טיפולי או שיש דרך אחרת ללא המתאם? תודה מראש
ש
שני יונגר
אפשרויות ללימודים טיפוליים מסוגים שונים
שלום ויקי,
יש מסלולים טיפוליים מסוגים שונים שאינם בהכרח לימודי פסיכולוגיה כך למשל תוכלי ללמוד את התארים והקורסים הבאים: לימודי טיפול באמצעות הבעה ויצירה, פסיכודרמה או דרמה תרפיה, ביבליותרפיה, טיפול באמצעות בעלי חיים, טיפול באומנויות, פוטותרפיה, תיאטרון בובות טיפולי ועוד. שימי לב כי לחלק מהתחומים הללו דרושה התנסות בתחומים אומנותיים מעולם המשחק הציור, הפיסול המוסיקה וכו'. גם בזה יש להשקיע כדי להתקבל למסלולי הטיפול הללו. אפשרויות נוספות שעומדות לפניך הן לימודי הסבה או תואר ראשון נוסף בתחומים כגון: עבודה סוציאלית, קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק. תואר שני בתחומים כגון: קרימינולוגיה קלינית, תואר שני בלקויות למידה ואבחון דידקטי, טיפול משפחתי וזוגי, סקסולוגיה. קורסים כגון: ניתוח התנהגות ABA, קורס NLP ועוד. השאלה היא מה מהתחומים הללו יכול לדבר אליך. אולי כדאי שתקראי קצת על התחומים הללו ותראי אם משהו מהם מעניין אותך ככיוון כללי ללימודי המשך. אשמח לעזור לך בהמשך החשיבה על הנושא וההחלטה.
הכוונה
עם תואר ראשון בפסיכולוגיה, ההתלבטות היא בין פסיכולוגיה חינוכית (אין לי מבחן מתא"ם) מה שאומר שצריכים לחכות שנה, לבין יעוץ חינוכי (ואז הבנתי שצריך גם לימודי הוראה) לבין לימודי משפחה. רוצה לעסוק בגדול בטיפול ויעוץ. אשמח להכוונה. תודה