היי, אני מעוניינת להתחיל ללמוד לתואר ראשון בפסיכולוגיה, אך אין לי את הציון הנדרש בפסיכומטרי לשם כניסה לאוניברסיטה שאני רוצה (בר אילן). האם יש דרך שבה אוכל להתקבל למסלול ללא ציון הפסיכומטרי הנדרש? (לדוג': מעבר לאחר שנה ראשונה במדעי החברה משולב/ קרימינולוגיה (שלפי הנתונים שלי - אני מתקבלת) ברף ציונים מסוים? / קורסים ספציפיים בפתוחה, למרות שאין להם אפיק מעבר ישיר?)
תודה :)
ש
שני יונגר
התחלה באמצעות אפיק מעבר לפסיכולוגיה
שלום עמית,
כן, דרך אפיק מעבר לאוניברסיטה. אפיק המעבר הוא סט של קורסים בפסיכולוגיה שנקבעו בתאום בין האוניברסיטה הפתוחה והאוניברסיטאות השונות בארץ כמקובל ללימודים לקראת תואר ראשון למי שאינם עומדים בתנאי הקבלה ההתחלתיים למסלול. כאן תימדדי ביכולות הלמידה ושלך ותצטרכי להוכיח את עצמך בלימודים עצמם ולא בבחינות כמו פסיכומטרי שלא כולם יכולים להצליח בהן. אפיק המעבר אינו מסלול ישיר בכל מקרה בכל מסלול שהוא, כלומר בכל מקרה תהיי חייבת לעמוד בממוצע ציונים גבוה הגבוה בדרך כלל מ-85 כדי להתקבל. אך אם את מעוניינת ללמוד פסיכולוגיה לשמור על ממוצע ציונים מעל 85 הוא הכרחי אם תרצי ללמוד לתואר שני בפסיכולוגיה בהמשך. לכן בכל מקרה הבקשה אינה מופרכת. לגבי התחלה במסלול אחד ומעבר לאחר, כמעט תמיד הדבר אינו אפשרי ולכן לא אמליץ על כך, אלא אם הציעו לך את ההצעה הזו במחלקה לפסיכולוגיה עצמה במפורש.