שלום. אני סטודנטית לתואר ראשון בפסיכולוגיה ומתחילה לחשוב על המשך דרכי בתחום כך שאשמח לשאול מספר שאלות לגבי תואר שני. השאיפה שלי היא להתברג בכל התחום של משאבי אנוש וייעוץ ארגוני - שני מקצועות משיקים אך שונים במהותם. כרגע אינני רוצה להגביל את עצמי לתחום אחד, שכן אני מפחדת מאוד מהשכלה שתאפשר לי להתמחות ולעסוק אך ורק בייעוץ ארגוני (שמעתי שלרוב העוסקים בתחום הינם עצמאים), ושני התחומים מעניינים אותי מאוד. ביררתי המון על תארים שניים - פסיכולוגיה ארגונית (באוניברסיטת בר אילן), מנהל עסקים עם התמחות בניהול ובהתנהגות ארגונית (באוניברסיטת תל אביב), מדעי הניהול עם התמחות בהתנהגות ארגונית (באוניברסיטת תל אביב) ופיתוח וייעוץ ארגוני (בבינתחומי), ואשמח לקבל הסבר (אם מישהו יודע כמובן) על ההבדלים העיקריים ביניהם, ולדעת האם התארים הללו מאפשרים לי להתקדם מבחינה תעסוקתית הן בתחום משאבי האנוש והן בתחום הייעוץ הארגוני. כרגע אני נוטה לטובת תואר שני במנהל עסקים, שכן הנגיעה בתחומים ניהוליים ואף כלכליים הכרחית לשני התחומים, אבל למיטב הבנתי התואר הזה לא מועיל בכלום. מנגד, לפי איך שאני מבינה את זה - תואר שני בפסיכולוגיה ארגונית/פיתוח וייעוץ ארגוני יסגור בפני דלתות בתחום משאבי האנוש אבל יפתח הרבה דלתות בתחום הייעוץ הארגוני.
תודה רבה מראש.
ש
שני יונגר
באיזה מסלול לייעוץ ארגוני לבחור?
שלום,
כל התארים השניים הללו יכולים להיות טובים למטרה שלך. כן מקובל יותר מכל להעסיק בוגרי מנהל עסקים וייעוץ ארגוני, בגלל הגישה העסקית וההבנה העסקית שלהם. כי בסופו של דבר מטרתו של היועץ הארגוני לספר למנהל הארגון כיצד יוכלו להרוויח יותר כסף. אמנם כל בוגרי שאר המסלולים יכולים לעשות זאת, אך הרקע העסקי חשוב ולהרבה בוגרי תואר שני אין ניסיון בניהול בארגונים עסקיים (בדרך כלל). כדי לעסוק בניהול משאבי אנוש תואר שני בייעוץ ארגוני כזה או אחר כולם טובים לך. כך שבמקרה זה שוב הניסיון הוא החשוב, כלומר חשוב שתצליחי למצוא עבודה בתחום, גם הראשונית ביותר תהיה טובה למטרתך. אף אחד מהמסלולים הללו לא יסגור בפניך דלתו, אך חשוב לי להדגיש לפניך כאשר את עומדת מול הבחירה, שתקראי היטב מה מציע כל מסלול, שכן הגישות לייעוץ בכל מסלול הן שונות וחשוב מאוד שתתחברי לגישת הייעוץ שתלמדי. אחרת זה בהחלט יהיה בזבוז של זמנך. תוכלי לקרוא על כל אלו כאן באתר.
תודה רבה! לגבי מנהל עסקים...
אשמח לדעת כמו כן מה ההבדל בין תואר שני במנהל עסקים לתואר שני במדעי הניהול. למיטב הבנתי תנאי הקבלה למדעי הניהול באוניברסיטת תל אביב נמוכים יותר, אך האם הדבר מעיד בהכרח על יוקרה נמוכה יותר מה שיקנה לי חיסרון מול מעסיקים?