היי, אני מעוניינת ללמוד פסיכותרפיה אך רוצה לעשות לפני כן תואר שיוכל לסייע לי בתחום. האם תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך רלוונטי ? האם יחד עם תואר וקורסים אוכל להשתלב בשוק העבודה/לעבוד עצמאית?
ש
שני יונגר
מה ללמוד כדי להתקבל לפסיכותרפיה?
שלום דניאל,
כדי ללמוד פסיכותרפיה עליך להיות אקדמאית בעלת תואר שני בתחום טיפולי כמו פסיכולוגיה או עבודה סוציאלית וכו'. לכן תואר ראשון בלבד אינו מספיק כדי שתוכלי להתקבל למסלול לפסיכותרפיה. אם את רוצה לעסוק בטיפול פסיכותרפי עליך להתחיל עם תואר ראשון בפסיכולוגיה למשל וללמוד לתואר שני מתאים ורק לאחר מכן תוכלי להתקבל לפסיכותרפיה.
מה לשלב עם פסיכותרפיה - המשך
היי, ענתה לי לשאלה שני, ואמרה שבשביל ללמוד פסיכותרפיה אני צריכה לעשות בעלת תואר שני. מה זה בדיוק אז לימודי פסיכותרפיה ברידמן ותלתן ? יש להם מסלולים שהם לימודי תעודה בלבד ואין צורך בשום תואר.... זה לא אותו דבר ?
ש
שני יונגר
לימודי פסיכותרפיה במסלול רפואה משלימה
שלום דניאל,
אלו לא אותם מסלולי לימוד. מדובר במה שנקרא פסיכותרפיה הוליסטית שהיא חלק מלימודי רפואה משלימה. אופן הטיפול והאבחון שונים, כי הם יוצאים מנקודת המבט של הרפואה האלטרנטיבית. מבחינת מוסדות לימודים אלו משתייכים לרפואה המשלימה. פסיכותרפיה היא כלי בו עושה שימוש איש טיפול או ייעוץ כמו פסיכולוגים, פסיכיאטרים, עובדים סוציאליים וכו'. צירפתי לך הסבר על פסיכותרפיה הוליסטית בקישור למטה "לימודי גוף נפש".