בלימודי תואר ראשון בכלכלה - טוב לשלב את זה עם פסיכולוגיה? כי מצד אחד תמיד רציתי פסיכולוגיה אבל מצד שני אני מאוד ריאלית ואני חושבת שכדאי לשלב את זה עם מקצוע ריאלי. בנוסף בפסיכולוגיה צריך להמשיך לתואר שני, וחשוב לי לסיים תואר ראשון במקצוע פרקטי שייתן לי עבודה. (פחות רלוונטי לפורום הזה- השאלה אם זה כך באמת בתואר ראשון בכלכלה? האם אחרי תואר ראשון בכלכלה אפשר כבר לצאת לעבוד עם שכר נורמלי? ) ושאלה אחרונה- בלימודים דו חוגיים- זה מוריד בקורסים של כל מקצוע או שזה פשוט יותר אינטנסיבי מלימוד של כל אחד מהם בנפרד? תודה!
ש
שני יונגר
כלכלה ופסיכולוגיה ביחד או לחוד?
שלום תהילה,
אחרי תואר ראשון בכלכלה אפשר כבר לצאת לעבוד (לגבי נורמליות השכר זה שיקול שלך). מה שכן יש אופק מקצועי גם עם תואר ראשון בלבד לבוגרי כלכלה. לגבי השילוב עם פסיכולוגיה, הוא נהדר במיוחד למי שחולם על קריירה מחקרית, כי השניים מאוד קשורים זה בזה והתואר הדו חוגי מאוד מעניין. זו הסיבה ללמוד את התואר. אם זה לא הכיוון שלך, אז אולי עדיף להתמקד בתחום ידע אחד כי תואר דו חוגי הוא עמוס הרבה יותר ומדובר פה שבשני תארים לא קלים בכלל וכן בסופו של דבר אם יפגע ממוצע הציונים שלך בגלל הקושי או העומס של השילוב, אז תצאי מופסדת בגלל ההחלטה הזו. כדאי להשקיע בכך עוד מעט מחשבה. בלימודים דו חוגיים למעשה מוותרים על חלק מהקורסים בכל מסלול ובסה"כ יש יותר נקודות זיכוי לתואר כולו. לגבי השכר של הכלכלנים, מאוד תלוי היכן מתחילים ללמוד, אך לרוב השכר מתחיל בסביבות 6000-7500 ש"ח לחודש.