התלבטות - תואר שני בפסיכולוגיה או לימודי תעודה באימון?
התלבטות - תואר שני בפסיכולוגיה או לימודי תעודה באימון?
ליטל
2 תגובות
שלום רב, יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה, תעודת גישור, ועכשיו אני מסיימת תואר שני בניהול ויישוב סכסוכים ומ"ומ. אך הרצון להיות פסיכולוגית לא עוזב אותי. ולכן אני מתלבטת אם להירשם למגמה בפסיכולוגיה שאינה דורשת מתא"ם קוגניציה רגש ומוח, או להירשם ללימודי תעודה בתחום חדש שנקרא Psychology Coaching - אימון בגישה פסיכולוגית. ההתלבטות היא כיוון שאני כבר לומדת לתואר שני, והתעודה תדרוש ממני פחות (שנה לימודים, לעומת בין שנתיים לשלוש), ותאפשר לי לרכוש מקצוע שאני אוהבת (יותר ממחקר בפסיכולוגיה)- אך עדיין, זה איננו מאפשר טיפול אלא אימון, וזהו היתרון שבתואר שני בפסיכולוגיה, שכן ניתן לטפל בתחום ההתמחות. מה דעתך?
ש
שני יונגר
החלטות לגבי תואר שני טיפולי
שלום ליטל,
זו בהחלט דילמה קשה, אני מסכימה איתך. אבל לדעתי התשובה שלך לשאלה ששאלת היא בגוף השאלה. המסלולים הטיפוליים בלימודי פסיכולוגיה מחייבים בחינת מתא"ם. אם תבחרי במסלול מחקרי לתואר שני הוא אינו מסלול טיפולי, אז בכל מקרה לא תשיגי את המטרה שלשמה את מעוניינת להתחיל ללמוד. אם את מתחברת לכל נושא האימון ואופי העבודה של המאמנים (להבדיל מהמטפלים) אז אני לא רואה סיבה שלא לבחור במסלול של אימון פסיכולוגי. אם בכל זאת, בוער בך הנושא הטיפולי אז או שתבחרי במסלול שאינו פסיכולוגיה לתואר שני אלא לימודי טיפול כמו למשל, טיפול בהבעה ויצירה, ביבליותרפיה וכו' שבהם יש אבחון וטיפול ואין צורך במתא"ם. או שתחליטי שאת כן מוכנה להשקיע בבחינת מתא"ם וכל הכרוך בקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה. במאמר שצירפתי לך יש אפשרויות למסלולים טיפוליים שונים. אולי הוא יסייע לך בהחלטה.