לימודי פסיכולוגיה - מכללה או אוניברסיטה אם רוצים תואר שני?
לימודי פסיכולוגיה - מכללה או אוניברסיטה אם רוצים תואר שני?
ירדן
1 תגובות
שלום! אני מעוניינת להתחיל בשנה הקרובה (2016) ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה, אך אני מתלבטת בין הלימודים במכללה לבין אוניברסיטה מכמה בחינות. ציוני הפסיכומטרי שלי לא מספיקים לאוניברסיטה ולכן אם אני רוצה להתקבל הלימודים עלולים להידחות לתחילת 2017, לעומת זאת, במכללה האקדמית תל אביב יפו אני יכולה להתחיל כבר ב2016. היבט נוסף זה רמת הקושי בתואר. הבנתי שהלימודים באוניברסיטה קשים יותר מהלימודים במכללה. השאלה היא - עד כמה זה נכון כשמשווים אוניברסיטת בן גוריון לאקדמית תל אביב יפו? האם הפערים בינהם באמת כלכך משמעותיים? האם האוניברסיטה עשויה להכין אותי טוב יותר לעבודה במקצוע ולקבלה לתואר שני? או שההפרשים האלה אינם משמעותיים להמשך העיסוק בתחום? שיקול נוסף שמכוון אותי בבחירה הזאת הוא האם לימודי תואר ראשון במכללה נחשים פחות מאוניברסיטה כאשר פונים לקבלה לתואר שני? בהנחה שממוצע הציונים שלי עשוי להיות מעט גבוה יותר במידה ואני אלמד במכללה (הודות לתנאים הנוחים יותר) האם סיכויי הקבלה שלי לתואר שני באוניברסיטה/מכללה ישתנו בהתאם למוסד בו למדתי את התואר הראשון?
אשמח לעזרה שלכם, תודה רבה מראש!:)
ש
שני יונגר
לימודי פסיכולוגיה במכללה או באוניברסיטה?
שלום ירדן,
למרות שללא ספק את שואלת בצורה מאוד מפורטת את שאלתך, לצערי אני מנועה מלהשיב לך. מנהלי הפורום ואני ביניהם אינם יכולים להעביר ביקורת משווה בין מוסדות לימוד. אני כן יכולה להציע לך להגיע או לימים פתוחים או באופן ספונטני למוסדות הלימוד הללו ולברר את הפרטים החשובים לך. תוכלי לפגוש סטודנטים ולהגיע לפגישות ייעוץ ולשמוע כמה בוגרים של המסלולים של מוסד הלימודים מצליחים להתקבל לתואר שני ועוד. צר לי אך כל שאוכל לעשות הוא לתת לך את ההמלצה הזו ולאחל לך שתבחרי את מה שמתאים לך ביותר. צירפתי לך את טבלת הימים הפתוחים המפורסמת כאן באתר. במידה ולא מפורסם יום פתוח את עדיין יכולה לגשת, אך ימים פתוחים הם ימים מאוד מסודרים ונוחים להגעה ולקבלת כל המידע בצורה מרוכזת. כדאי להיכנס אחת לשבוע ולבדוק אם כבר פורסם היום הפתוח במוסד הלימודים בו את מתעניינת, הרשימה מתעדכנת כל הזמן בהתאם לפרסומי מוסדות הלימוד.