שלום רב, טרם החלטתי מה אני רוצה ללמוד, בעיקרון אני מתלבט בין פסיכולוגיה למשפטים (שמשום מה נשמע לי פחות מרתק), אני יודע על האפשרות לשלב בין שניהם, אבל אני רוצה לקבל את ייעוצכם, בעיקרון אני רוצה לעסוק בתחום שהוא בגבול שבין מדע לאמנות, ז"א בין דברים שהם עובדתיים ואמפיריים, ומצד שני שיהיה לי את הביטוי העצמי שלי ואת היכולת שלי להביא לידי ביטוי בעבודה.. אם יש לכם עוד ראיונות שיכולים לדעתכם לעניין אותי אני אשמח מאוד, כי לימודים זה דבר מעניין אבל בשורה התחתונה אני גם רוצה לדעת במה אוכל לעסוק ולמה אני הכי יתחבר שזה מבלבל גם ללא ספק, אשמח לעזרתכם ותודה רבה מראש! :)
ש
שני יונגר
לימודים מדעיים ואומנותיים
שלום איציק,
אם אתה מחפש ללמוד תחום שהוא בין מדע לאומנות, אז בוודאי שלימודי משפטים אינם מרתקים אותך. לגבי השילוב, הוא לא שילוב מקובל במיוחד, שכן הלימודים בתואר ראשון הם לרוב או מדעיים או הומניים. כן יש אפשרות לשלב בין השניים במסלולים כמו: מדעי המחשב ופילוסופיה, פסיכולוגיה וכלכלה, מדעי המוח ועוד. אך תמיד קח בחשבון כי התואר הראשון הוא רק ההתחלה במיוחד במובנים כל כך מורכבים כמו זה שאתה שואף אליו. לכן חשוב מה יכול להוות את הבסיס עבורך מדעי או הומני ומשם התחל את דרכך. בהמשך הדרך למד עוד תחומים ותגלה ששילובים רבים יכולים להיות מעניינים ביותר. יש אפשרות גם ללימודי מדע ואומנות כלימודים כללים. והם גם כן מחייבים המשך לימודים לתארים מתקדמים.