שלום. בזמן האחרון, אני בתהליכי למידה לפסיכומטרי ואני לא בטוחה במה לבחור. אני מודעת לכך שהבחירה תלויה בי ורק בי, אבל ישנם כל כך הרבה שיקולים שרצוי לקחת בחשבון. אשמח לחלוק אותם, ותאמרו לי מה דעתכם. ההתלבטות הינה בין פסיכולוגיה, עבודה סוציאלית, סיעוד. השיקול הראשון הוא ההבדל בין חד מחלקתי, לדו מחלקתי. ישנם מעט מאוד מוסדות שבהם ניתן לשלב עבודה סוציאלית וסיעוד עם תחום נוסף. בשלב זה, פסיכולוגיה היא בחירה טובה. שיקול נוסף - להרוויח "מקצוע" ביד או ללמוד תואר נוסף כדי לעבוד ולהתפרנס בכבוד. (עו"ס וסיעוד) שיקול שלישי, תואר אוניברסלי, שבעזרתו ישנה הצלחה גם בלימודים בחו"ל והתקדמות באופי העבודה בחלוף השנים. פסיכולוגיה וסיעוד. שיקול רביעי, השכר. אומנם לא קריטי, כי ניתן להרוויח סכומים בינוניים מעבודה סוציאלית וסיעוד. אבל כפסיכולוגית השכר גבוה יותר אולם הדרך רצופת קשיים. אשמח מאוד לשמוע את דעתכם. יעל.
ש
שני יונגר
שיקולים נוספים בבחירה
שלום יעל,
לטעמי חסרים לך עוד מספר שיקולים חושבים לא פחות. ביניהם אופי העבודה גם העובד הסוציאלי וגם האחות עובדים במגע ישיר עם הקהילה שלהם. לא כל אחד מסוגל לזה ויש לקחת זאת בחשבון. לגבי קידום מקצועי עתידי, ברגע שאת אקדמאית למעשה את יכולה להמשיך ללימודים מתקדמים מסוגים שונים או לעשות הסבה מקצועית אלו מקבילים או אפילו קצרים יותר מהשקה בניסיונות להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה. מה שכן משותף לשלושת התחומים הללו הוא שאת חייבת לרצות לעשות את העבודה שהם מכשירים אותך אליה בלב שלם. יש צורך בהמון השקעה ובתחומי הסיעוד והעבודה הסוציאלית צריך רצון עז לטפל באחר, אחרת חבל על המאמץ. מה שאני מציעה שתעשי היא טבלה שבה תעמידי את השיקולים אחד מול השני והחליטי מה בעל משקל גדול יותר או פחות ומשם המשיכי עד שתחליטי מה הכי נכון לך ללמוד.