שלום, אני מסיים השנה תואר ראשון במדעי ההתנהגות. אני לא יודע לאן כדאי להמשיך משם. איזה תואר עדיף לי לעשות אם השיקול העיקרי של הוא כלכלי (אך לא רק). אני בעל ממוצע 90, האנגלית שלי לא ממש חזקה לכן אני לא בונה על ציון כל כך גבוה במבחני המתא"ם במידה ואגש אליהם. אני מכיר את כל הנושא של פסיכולוגיה קלינית אבל לפי מה שאומרים הנתונים שיש לי לא יספיקו לי כדי להתקבל. אשמח לעזרה, תודה רבה.
ש
שני יונגר
כדאי לבחור לפי תעסוקה
שלום אלירן,
פסיכולוגיה היא לא רק פסיכולוגיה קלינית. יש המון מסלולים ותחומים בפסיכולוגיה שאולי כן יתאימו לך. מה שחשוב שתחחליט לפני כל בחירה שתעשה בעתיד גם אם תבחר שלא ללכת ללמוד פסיכלוגיה לתואר שני הוא נושא התעסוקה. כלומר התואר השני מבחינתך כרגע, חייב להיות מוכוון תעסוקה. כי עם התואר הראשון שלך למרות הציון היפה הוא אינו מקצוע ולכן מציאת עבודה טובה מבחינתך מחייבת המשך לימודים. מה שאני מציעה שתחליט הוא מה אתה רוצה לעשות, אחרי זה תמצא את הדרך להגיע לאותו יעד. לשפר אנגלית אתה יכול במידה וחשוב יהיה לך ללמוד פסיכולוגיה לתואר שני. ובכלל לגבי לימודי אנגלית, חשוב לי להדגיש כי אנגלית היום היא דרישה בסיסית במקצועות רבים לצורך תעסוקה, אז היא שווה השקעה בכל מקרה. חשוב היטה על הדברים ופעל בהתאם. אשמח לעזור לך בעתיד לנסות ולמצוא דרכים להשגת היעד שלך מבחינת לימודים.