שלום רב, קוראים לי יאיר, אני מאוד אוהב פסיכולוגיה, בעיקר חיובית וחברתית ומעוניין ללכת על זה במלוא הכוח לתואר ראשון ואף שני בהמשך אך יש לי התלבטות מאוד גדולה איפה לעשות את זה: ההתלבטות שלי היא האם לעשות את התואר הראשון בארץ באוניברסיטה הפתוחה או שמא לעשות אותו באוניברסיטה מובילה בארה"ב כמו ברקלי, ראיתי את דירוג האוניברסיטאות בארץ והאוניברסיטה הפתוחה לא מגיעה ל 200 האוניברסיטאות הטובות בעולם ודירוג האוניברסיטאות בארץ מאוד נמוך מה שמראה על רמה נמוכה של חומר לימוד אני באמת רוצה לצאת עם תואר עם כל הכלים בידיים ולהיות הכי טוב בתחום שלי, כמו שאני תמיד עושה עקב השקעה של ימים ולילות בלמידה וחקר השאלה היא מה אתם חושבים בתור פסיכולוגים שלמדו ומכירים את התחום, חו"ל/ארץ, האם כדאי לי להעביר את השנה-שנתיים הבאות בלימודי אנגלית יום יום ולאחר מכן ללכת לתואר ראשון בחו"ל ברמה הגבוהה ביותר ובמיתוג הגבוה ביותר שגם יהיה עליי בתור בן אדם שלמד ב"ברקלי" או אוניברסיטה נחשבת אחרת, מעבר לדלתות שייפתחו מדובר במיתוג מפוצץ אשמח לדעת מה אתם חושבים שכדאי לי לעשות והאם מה שאני חושב לגבי הרמה בארץ לעומת חו"ל באמת נכונה אשמח לשמוע מכולכם!
נ
נועה סטרוז
לימודי פסיכולוגיה
שלום יאיר,
השאלה הראשונה שעלייך לשאול את עצמך היא האם אתה רוצה ללמוד בחו"ל כי אתה רוצה לרדת מהארץ ולעבוד לאחר מכן בחו"ל. השאלה השניה והיא חשובה לא פחות היא מדוע התמקדת באוניברסיטה הפתוחה. ישנן כמה אוניברסיטאות בארץ המציעות מסלול לתואר ראשון בפסיכולוגיה ונמצאות בדירוג גבוה במיוחד בעולם (אוניברסיטת תל אביב למשל) ולכן אני, בתור מישהי שלמדה בחו"ל לא רואה סיבה לעבור ללמוד את המקצוע הספציפי הזה בחו"ל כאשר עומדות בפנייך אופציות כל כך טובות בארץ.
אם אתה באמת רוצה לעבוד בחו"ל לאחר הלימודים ולא לחזור לישראל יכול להיות שווה לך אכל ללמוד במדינה בה תרצה ללמוד אך חשוב מאוד לקחת בחשבון את שכר הלימוד הגבוה במיוחד שאוניברסיטאות כמו ברקלי דורשות מהסטודנטים שלה. ישנם סטודנטים רבים שמסיימים ללמוד ולא מסיימים לשלם את הלוואות הסטודנט שלהם גם עשר שנים או יותר לאחר הלימודים. אם השיקול הכלכלי לא קיים ויש באפשרותך לשלם כמעט 40,000 דולר בשנה ברקלי היא אכן אוניברסיטה מעולה שיכולה לתרום למוניטין שלך ברחבי העולם כאשר תחפש עבודה בתחום מחוץ לישראל.
לשאלות נוספות תוכל לפנות ליועצים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך או לשלוח לנו הודעה באמצעות הפורום עצמו.