אני מאד מתלבט לאיזה מביניהם לגשת, מצד אחד פסיכולוגיה הוא התחום שמעניין אותי כי אני מעוניין להיות מטפל, אולם מצד שני אלו לימודים קשים ומפרכים והסיכויים להתקבל לתואר שני קשים מאד עד בלתי אפשריים (מצב האנגלית שלי קשה מאד), וזה מפנה אותי לעבודה סוציאלית שזה יותר קל ומעשי, השאלה היא האם זה יספק את המשאלה הנכספת שלי להיות מטפל.
נ
נועה סטרוז
פסיכולוגיה או עבודה סוציאלית?
שלום אלי,
אנגלית היא לא הדרישה הגבוה ביתר בלימודי פסיכולוגיה, הבעיה שיכולה להיווצר עם לימודי פסיכולוגיה היא שתואר ראשון ושני לא מספיקים ותנאי הקבלה לתואר שני בפני עצמם קשים במיוחד ולכן סטודנטים רבים פונים לעבודה סוציאלית בהם ניתן לבחור תחומי טיפול שונים.
עבודה סוציאלית ניתן ללמוד במוסדות לימוד רבים ברחבי הארץ: המכללה האקדמית רופין, מכללת צפת, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בן גוריון ועוד. במרבית המקרים, יתקבלו תלמידים לתואר ראשון בעבודה סוציאלית בעלי ציון המשקלל את ציון הפסיכומטרי ואת ציוני הבגרות. לרוב, רף הקבלה באוניברסיטאות הינו גבוה יותר מאשר רף הקבלה במכללות. בכל שנה ושנה משתנה רף הקבלה בכל מוסד לימודים והא מושפע, בין היתר, מרמת הלימודים הנדרשת לצרכי השלמת התואר והביקוש ללימודים אלו באותו המוסד בשנה מסוימת. אחרי הלימודים ניתן להשתלב במגוון רחב מאוד של גופים. ניתן להשתלב בבתי ספר ממשלתיים ופרטיים, במוסדות ציבור, במעונות ומרכזים לילדים ולנערים בסיכון, במחלקות בתי החולים, בבתי סוהר, במחלקות לשירותים חברתיים, בצבא, בבתי אבות ועוד. המקצוע משתייך למגזר המשק הציבורי / ממשלתי, כלומר - סביר להניח שתוגדרו כעובדי מדינה ושתשתייכו לאיגוד מסוים שיציע לכם הגנה על זכויותיכם, הטבות, השתלמויות ועוד.
צירפתי לך מאמר על תוכניות ומסלולי הלמודים השונים, מוסדות הקבלה ועוד.