אני לא יודעת מה אני רוצה ללמוד ואני מפחדת להתחייב חשבתי על לימודי עיצוב אופנה קורס אבל אני לא מצליחה להיות בטוחה בבחירה שלי ואין בלימודים אלה עבודה. בתיכון נמשכתי לתחומים ספרות היסטוריה .יש תחומים שנראים לי מעניינים כמו פסיכולוגיה או נטורופתיה אבל קשה לי להגיע להחלטה מה אני באמת רוצה
נ
נועה סטרוז
התלבטות בין תחומי לימוד שונים
שלום עדן,
רבים מהצעירים שנמצאים לפני לימודים אקדמאים מתלבטים מאוד מה ללמוד ומחפשים את המקצועות שמעניינים אותם ביותר ובין תחומי עיסוק עתידיים.
1. נטורפתיה: בייסודה של הנטורופתיה עומדת התפישה כי לגוף האדם יש היכולת לרפא את עצמו ממחלות; כך, כאשר מטופל חולה במחלה, ינסה הנטורופת למצוא את הגורמים המפריעים לגוף לרפא את עצמו, ולנטרלם. למרות התנגדותה של הגישה הנטורופתית לחיסונים, היא אינה מבטלת את גישתה של הרפואה הקונבנציונלית, אלא משלימה אותה ומשתמשת בה – באמצעות ידע מעמיק של הנטורופת באנטומיה, פיזיולוגיה ופתולוגיה של גוף האדם. בוגרי לימודי מסלולי הנטורופתיה זכאים לתעודת גמר מקצועית בנטורופתיה – תעודת N.D המוכרת על ידי איגוד הנטורופתים הישראלי. מוסדות הלימוד המציעים מסלול לימודים בנטורופתיה הינם: מכללת רידמן, סמינר הקיבוצים, הקולג' לרפואה משלימה ועוד.
2.פסיכולוגיה: מדובר במקצוע מורכב יחסית מבחינת תחומי עיסוק עתידיים כיוון שמי שרוצה להיות פסיכולוג לא יכול להסתפק בתואר ראשון. לימודי פסיכולוגיה מספקים לסטודנטים הבנה יסודית וכלי ניתוח ומחקר בכל היבטי התנהגות האדם, ומעניקים להם בסיס תיאורטי, מתודולוגי ומעשי. תוכניות הלימודים מפגישות את הסטודנטים עם תחומי התוכן המגוונים של הפסיכולוגיה, תוך שהן מתמקדות בפיתוח יכולות יצירתיות ובשיפור מיומנויות ביקורתיות מדעיות. מוסדות הלימוד המציעים תואר ראשון בפסיכולוגיה הינם: מכללת רחובות, המרכז הבינתחומי בהרצליה, מכללת רעננה, מכללת אחוה ועוד.
אני ממליצה לך לפנות ליועצים שלנו בכדי לקבל הכוונה למקצוע שיכול להתאים לך בצורה הטובה ביותר ובכדי לבחון תחומי לימוד נוספים שיכולים להתאים עבורך. צירפתי לך טופס ליצירת קשר עם היועצים שלנו.