שלום, אני מתעניינת בלימודי פסיכולוגיה. התחום הזה מושך אותי (היום אני עובדת במקצוע שלא קשור לזה בכלל-חשבונאות). אך יש דבר אחד שמדאיג אותי ויכול להיות מכשול להגשמת חלומי. אני בת 42. האם זה ריאלי לעשות את הדרך הארוכה לקבלת תואר הנכסף בגיל שלי. נגיד שאני מאוד אופטימית ומסיימת בהצלחה את הלימודים שלי, מהן האפשרויות התעסוקה (חוץ מקליניקה פרטית) בגיל כזה מאוחר (עד אז אהיה כבר בת 50). אני מאוד מבולבלת, ומקווה שתשובה שלכם יעזור לי. תודה.
נ
נועה סטרוז
לימודי פסיכולוגיה בגיל 40
שלום זהבה, לימודי פסיכולוגיה הם אכן ארוכים במיוחד ודורשים המון עבודה קשה. אחוז לא גבוה של סטודנטים מצליחים לעבור לתואר שני ועוד פחות מהם מתקדמים לדוקטורט. במידה ואת לוקחת בחשבון שישנו סיכוי לא נמוך שעם סיום התואר הראשון (לפי הציונים שאיתם תסיימי את התואר וציוני מבחן המתאם) תיאלצי לבחור מסלול לימודים אחר אני מאוד בעד להגשים חלומות בכל גיל שהוא. בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה אינם מוסמכים לעבוד כפסיכולוגים, עם זאת הם יכולים לנצל את הידע שנרכש ולהשתלב במגוון תחומי ייעוץ והדרכה. ברוב המקרים בוגרי התואר משתלבים בתפקידים שונים בחברות כוח אדם, בחברות השמה או במחלקות משאבי אנוש בחברות שונות. לגבי פסיכולוגיה, ניתן להשתלב במוסדות מסויימים אך בד"כ אצל המבוגרים יותר מדובר באנשים שעושים זאת על מנת לפתוח קליניקה פרטית.
במידה ויהיו לך שאלות נוספות תוכלי לפנות לצוות שיעוץ שלנו באמצעות הטופס שצירפתי לך. בברכה, נעה