לימודי פסיכולוגיה בשילוב חינוך מיוחד - האוניברסיטה הפתוחה
לימודי פסיכולוגיה בשילוב חינוך מיוחד - האוניברסיטה הפתוחה
אור
3 תגובות
שלום אני מעוניינת ללמוד פסיכולוגיה בשילוב חינוך מיוחד. מוסדות הלימוד שהכי קרובים לביתי הם מכללת אחווה והאוניברסיטה הפתוחה. אני רציתי לדעת האם יש הבדל בין לימודים באוניברסיטה הפתוחה לאוניברסיטאות אחרות? האם תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה "פחות נחשב"? ולמה בעצם באוניברסיטה הפתוחה הלימודים פתוחים לכל? ומה אפשר אחר כך לעשות עם התואר הנ"ל חוץ מלהיות מורה\גננת\יועצת? אשמח לתשובה תודה!!!
נ
נועה סטרוז
פסיכולוגיה וחינוך מיוחד - תואר ראשון
שלום אור, מוסדות לימודים ברחבי הארץ יכולים להיות שונים אחד מהשנים בכל מיני דברים. באוניברסיטאות מסיימים את הלימודים עם תואר אוניברסיטאי ובמכללות לא תמיד ישנה האופציה (למרות שהיום ישנן מכללות שעובדות עם האוניברסיטאות בשיתוף פעולה בכדי לאפשר תואר אוניברסיטאי גם למי שלמד במכללה במסלולים ספציפיים). האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת תנאי קבלה נמוכים יותר מהאוניברסיטאות האחרות ברחבי הארץ ועם זאת מספקת תואר אוניברסיטאי בסוף הלימודים. כמו כן ניתן לפרוס את התואר על יותר שנים והלימודים גמישים יותר (לא בהכרח קלים יותר!).
סטודנטים המסיימים תואר ראשון יכולים להמשיך לתואר שני בשני התחומים הללו, או להשתלב מייד בתום הלימודים בשוק העבודה. הבוגרים יכולים להשתלב בתחומי החינוך וההוראה במסגרות פרטיות או במערכת החינוך, לעבוד כמדריכים וכמורים במוסדות שונים (מוסדות שיקומיים, בתי חולים לחולי נפש ועוד), וכן לעבוד בעמותות הפועלים בתחומים חברתיים.
ישנם מקומות עבודה שתגיעי אליהם ויעדיפו תעודה ממוסד אחד על פני מוסד אחר אך זה לא בהכרח מעיד על רמת הלימודים במוסד, הרבה פעמים מי שבוחר את המועמדים למשרה הגיע מרקע אקדמי מסויים ולכן יבחר מועמדים שדומים לו.
ממליצה לך לבחור מסלול שיתאים לך מבחינת תכנים ואפשרויות תעסוקה בעתיד ולאו דווקא להתרכז ב"יוקרה" של מוסד לימודים כזה או אחר.
במידה ויהיו לך שאלות נוספות תוכלי לפנות ליועצים שלנו באמצעות הטופס שצירפתי לך.
תואר שני - פסיכולוגיה עם חינוך מיוחד
תודה על התשובה. מהן האופציות לתואר שני אם יש לי תואר בפסיכולוגיה עם תעודת הוראה חינוך מיוחד והאם אני צריכה לעשות עבודה במעשית במהלך התואר? אני לא רואה את עצמי עומדת מול כיתה \ מול גן
נ
נועה סטרוז
תואר שני - אופציות
שלום אור,
במידה ואינך רואה את עצמך עומדת מול כיתה או גן אינני ממליצה לעשות מסלול להוצאת תעודת הוראה כי תעודת הוראה נותנת לך את האפשרות להיות מורה וזה הכל. השאלה היא מה תהיי מעוניינת לעשות בסיום התואר, יפתחו בפנייך אופציות רבות לתואר שני ביניהם פסיכולוגיה (למרות שתנאי הקבלה לפסיכולוגיה בתואר שני קשים במיוחד) ותצטרכי להחליט לאיזה כיוון ללכת.