שלום, אני בעלת ניסיון רב בגיוס ומשאבי אנוש (כיום מנהלת משאבי אנוש) תחום הפסיכולוגיה מאוד מעניין אותי והחלטתי להמשיך ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה (ארגונית) לא על מנת לעבוד במקצוע אלא לשם הלמידה (מתוך מחשבה שהתואר השני יפתח לי דלתות נוספות בעתיד. אבל... יש לי תואר ראשון במדעי החברה. האם ומה הסיכוי להתקבל לתואר שני ללא תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות. במידה וכן, היכן הסיכוי יותר גבוה? תודה.
נ
נועה סטרוז
תואר שני בפסיכולוגיה אירגונית
שלום שרון,
תואר ראשון בפסיכולוגיה הוא תנאי קבלה בסיסי וקבוע בכל מוסדות הלימוד בתהליך ההרשמה לתואר השני. יחד עם זאת, ישנם מסלולים מיוחדים להשלמות, המיועדות לבוגרי תארים אחרים. מעבר של מבחן מתא"ם בציון טוב הוא תנאי שני שקשה מאוד להסתדר בלעדיו ברוב המקרים אפילו בלתי אפשרי. מלבד שני התנאים הללו לכל מוסד לימודים ישנם תנאי קבלה משלו, ולעיתים תלוי בתואר הראשון שלך ובמקצוע שלך יוכלו לבוא לקראתך.
מוסדות הלימוד השונים המציעים מסלולי לימודים לתואר שני בפסיכולוגיה הינם: האקדמית תל אביב יפו, האוניברסיטה הפתוחה, אוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת חיפה ועוד.
אני ממליצה לך לפנות ישירות לכמה ממוסדות הלימוד בכדי לוודא שתנאי הקבלה אליהם מתאימים לך ובמידה וכן שמסלול הלימודים מתאים לך.
צירפתי לך מאמר המפרט על תנאי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה.