שלום רב, אני סטודנטית שנה א' (מסיימת החודש) לפסיכולוגיה וסוציולוגיה. אני מאוד רוצה לעבוד עם ילדים (בעיקר), לשבת לדבר איתם, לנסות להבין מה מו מי וכל הדברים הללו. אני מאוד רוצה להתקבל לתואר שני אבל יש כמה בעיות: 1) אני לא יודעת איזה מסלול אני רוצה (לא מכירה ולא מצאתי הרבה מידע לגבי תעסוקה במסלולים השונים). 2) כרגע אני יושבת על ממוצע של 80 בחוג לפסיכולוגיה. הממוצע בסוציולוגיה יותר גבוה אצלי. אני יודעת שכדי להתקבל לתואר שני אני חייבת לפחות 90 בפסיכולוגיה. האם אפשרי להתקבל עם ממוצע נמוך יותר (לא למכללה)? האם אני אוכל לשפר את הממוצע שלי או שאם שנה ראשונה הממוצע נמוך אז אין מצב ל-90? 3) למדנו שאחד הקורסים שיש הרבה אנשים, שמים מדבקה על הדלת ואומרים שהם פסיכולוגיים\מטפלים\קואוצ'רים. האם זה חוקי? איפה אני יכולה למצוא מידע על מסלולים ותנאי קבלה?
אני רואה את עצמי בעתיד עם מקום משלי, מקבלת אנשים ועוזרת להם- תרפיה בדיבור ממש. אבל עם הציונים שלי עכשיו אני מאוד מבואסת. האם יש דבר כזה פסיכולוג בלי תואר בפסיכולוגיה?
אודה לייעוץ.
ש
שני יונגר
מסלולי תואר שני טיפולי
שלום לי,
לא ידוע לי על אפשרות להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה עם ממוצע נמוך, את תהיי חייבת לעבוד על שיפור הממוצע בשנתיים הקרובות ולהגיע לממוצע 90 כדי להתקבל, גם למכללות. כדי לעבוד בייעוץ באופן כללי חייבים להיות בעלי תואר שני לפחות, אלו התנאים. מה שכן אם לא תצליחי להתקבל למסלולים לפסיכולוגיה בתואר שני אולי תוכלי ללמוד במסלולי טיפול אחרים שאולי יתאימו לך. צירפתי לך בקישור למטה הסבר על מסלולים שונים בתחומי הטיפול, כדאי שתתחילי לקרוא ולהיחשף, כך תדעי טוב יותר לאן את שואפת בעתיד ולכוון לשם.