שלום, יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה, אני גם עובדת. איזה אופציות ללימודי המשך עומדות בפניי? בנוסף קראתי על אופציה של פסיכודרמה ופסיכותרפיה- מדובר בלימודי תעודה? יש לתחומים האלו ביקוש במסגרת לימודי תעודה? ואיך מבחינת שכר בשוק? בנוסף- האם יש קשר בין תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית לתואר ראשון בפסיכולוגיה? זה יתן לי משהו? האם מבחינת השכר כדאי לי לעשות הסבה לעבודה סוציאלית או שעם תואר ראשון במדעי התנהגות ארוויח יותר ולא כדאי להוציא כסף על ההסבה לחינם? אני מתעניינת בתחום העבודה סוציאלית גם, אך חשוב לי גם המשכורת שמעתי שיש תחום ניתוח התנהגות במסגרת לימודי תעודה- עד כמה יש ביקוש והאם יש העדפה למי שלמד את תחום הלקויות למידה בסוף? ואיך מבחינת שכר? גם קראתי באינטרנט שהמבחנים לא קלים? אני מחפשת גוון קצת טיפולי- ניהולי- הדרכתי.
תודה.
ש
שני יונגר
מה ללמוד לאחר תואר ראשון בפסיכולוגיה
שלום מעיין,
ראשית לפסיכותרפיה ניתן להתקבל רק עם תואר שני בתחום טיפולי, כך שהתואר אינו רלוונטי לגביך. אלו לימודי תעודה לשאלתך. לגבי פסיכודרמה, אלו לימודים לתואר שני טיפוליים שיש צורך בשעות משחק או כל תחום אחר רלוונטי מוכחות כדי להתקבל אליהם מלבד התואר הראשון הרלוונטי. מבחינת השוק בלימודי פסיכודרמה, העבודה היא בעיקר כעצמאית ויש גם אפשרות לתעסוקה מסודרת במסגרת ארגונים כמו משרד החינוך. השכר תלוי במסגרת העבודה לכן קשה לומר. תואר שני במנהל ומדיניות ציבורית קשור אך ורק אם את זקוקה לידע הזה כיום או בעתיד, אחרת אין סיבה ללמוד כיצד מתנהלות עיריות, עמותות, גופים ממשלתיים וכו'. אם את חושבת על עבודה סוציאלית וחושבת על שיפור שכרך בהתאם, זה לא כיוון טוב כי השכר בתחום אינו גבוה ברוב המקרים. ניתוח התנהגותי ABA מיועדים בעיקר לאנשים מתחום ההוראה ושם עיקר התעסוקה בתחום. לכן אם את לא מתחום ההוראה סביר להניח שהתחום פחות רלוונטי עבורך. לגבי שאלתך האחרונה- ניהולי- טיפולי- הדרכתי הם שילוב שלא בהכרח בא לידי ביטוי באופי התואר עצמו. בכל אחד מהתחומים הוראהף עבודה סוציאלית או כל תחום טיפולי אחר תמצאי קצת מכל דבר. מה שכן את חייבת להתמקד ולי נראה שאת מאוד מפוזרת כרגע. שבי עם עצמך ועשי החלטה חד משמעית לגבי מה שאת רוצה לעשות בעתיד, את הדרך לשם אפשר לסלול בכל מיני דרכים, אבל צריך מטרה ברורה.