שלום, אני שנה ב' באריאל בשומרון במדעי ההתנהגות ורוצה להמשיך לקלינית. אמרו לי שצריך לעבור בעצמך טיפול פסיכולוגי כי נשאלים על זה בראיונות, עד כמה זה מחייב ? שאלה נוספת איפה מומלץ להתנדב מי שרוצה להגיע למסלול הקליני ? ושאלה נוספת אם אני הולכת על כיוון פסיכולוג ארגוני ורוצה לשרת בצה"ל בתפקיד זה דרך איפה אני פונה כדי לחזור לשרת בתפקיד זה בצבא ?
ש
שני יונגר
התנדבות קריטית ללימודי פסיכולוגיה קלינית
שלום שלי,
ההתנדבות היא חלק הכרחי בתנאי הקבלה לקלינית. לגבי מקומות להתנדבות כל ארגון (גם בתמורה למלגה) שבו תוכלי לעשות התנדבות משמעותית מומלץ אחד על אחד עם ילד, ילדה או מבוגר שתוכלי לספר על התהליך ההתקדמות איתם יכול להיות מקום מצוין. רבים מתנדבים בפר"ח ומשיגים את ההמלצה הדרושה להם. מה שחשוב בהתנדבות היא שהיא תימשך לאורך זמן, כלומר לא רק התנדבות קצרה בחופשי כשנוח לך אלא להראות שזה חלק מדרך החיים שלך. מכיוון שאת כבר בשנה ב' תצטרכי לעשות הרבה עבודה בשנה ג' כדי להוכיח את עניין ההתנדבות והמלצתי אליך היא להמשיך בהתנדבות גם לאחר סיום הלימודים כדי לצבור מספיק שעות התנדבות שיראו משמעותיות . לגבי החזרה לצבא, לעיתים מפרסמים מודעות דורים של הצבא למי שמעוניין בתפקידם כאלה או אחרים מקצועיים החסרים בצבא. דרך נוספת היא לפנות פיזית לצבא ולנסות להגיש מועמדות לחזרה לתפקיד משמעותי. העניין הוא פניות וזמינות של תקנים, אז אי אפשר להבטיח הבטחות.