שלום, מעוניינת בלימודי תואר שני בטיפול בתנועה, יש לי תואר ראשון בממוצע 92 ותעודת מטפל בתנועה עם ניסיון כמעט שמונה חודשים, ידעתי שבאוניברסיטת חיפה יש מסלול למטפלים מנוסים, מה הם תנאי הקבלה? האם צריך ניסיון שנה שלמה ? איך זה הולך לפי שעות או?? חסר לי 3 קורסי פסיכולוגיה ו100 שעות תנועה האם אני צריכה לסיים אותם לפני ההרשמה או לפני תחילת הלימודים?? יש גם מבחן קבלה באנגלית, האם זה קשה באופן כלליי? מהו אחוז ההצלחה? איפה יש עוד מוסדות שמלמדים תואר שני טיפול בתנועה בלי מבחן באנגלית?
ש
שני יונגר
תואר שני בטיפול בתנועה
שלום,
ההבדל בין המסלול למטפלים מנוסים לבין שאר הסטודנטים הוא שהם לומדים בנפרד. הלימודים עבור המנוסים הוא בימי שלישי, כאשר בכל מקרה יש לשריין יום נוסף בשבוע לטובת עבודה מעשית.
הלימודים אורכים כשנה אחת בלבד מכיוון שאין התנסות מעשית במסלול זה. יחד עם שאת האוניברסיטה לא הגדירה מהו מטפל מנוסה, ומרשה לעצמה לבחור את המתאימים למסלול לפי שיקול דעתה. בנוסף, יש לעבור מבחן קבלה באנגלית ולוודא שאן קורסי השלמה, את כל אלו תעשה במעמד הרישום ללימודים. מבחן הקבלה באנגלית הוא חלק בלתי נפרד מתנאי קבלה למסלולי תואר שני רבים, היא בודקת הבנת טקסט מדעי. כלומר, מטרתה לראות שאתה מסוגל להתמודד עם הבנת מאמר באנגלית, עם מילון כמובן.
לגבי הקורסים שחסרים לך והניסיון שחסר לך, כדאי שתברר מול מדור הרישום עד מתי עליך לסיים אותם.
לגבי מוסדות לימוד שאינם דורשים בחינה באנגלית: דוד ילין, סמינר הקיבוצים, המכללה האקדמית לחברה ולאמנויות ועוד.