שלום, אני לומדת שנה ב' בתואר דו חוגי של משפטים משולב עם פסיכולוגיה (התואר שלי הוא 4 שנים). אני חושבת שהכיוון שלי כרגע הוא להמשיך בתואר שני בפסיכולוגיה, אך אני פוחדת שהציונים במשפטים יורידו לי את סיכויי הקבלה (קשה להוציא ציונים גבוהים במשפטים והציונים שלי בחוג הזה סבבה אבל לא בשמיים). בנוסף אני יודעת שצריך להתנדב ואני חוששת שלא אצליח לשלב את זה עם התואר ועם עבודה. כדי לעבור לחד חוגיי אמרו לי להגיש בקשה אך אני חוששת מאוד לפרוש ממשפטים לאור העובדה שהתואר הראשון בפסיכולוגיה לא מבטיח מקצוע וסיכויי הקבלה לתואר שני הם לא גבוהים. מאידך מעבר לחד חוגי יאפשר לי ללמוד יותר קורסים בפסיכולוגיה. בכל מקרה יש כאן סיכון- אם אני עוזבת אז יש סיכון שלא אצליח להתקבל לתואר שני ואם לא- שהציונים במשפטים יפגמו בסיכויי הקבלה שלי ואולי יגרמו להורדת הציונים גם בחוג של פסיכולוגיה. שאלתי היא- עד כמה בוגרים מתארים דו-חוגיים עם עומס בסגנון הזה מצליחים להתקבל לתואר שני, ובנוסף במסגרת חיפושיי באינטרנט לא הצלחתי להבין מהי בדיוק תוכנית הלימודים של התואר החד-חוגי- כמה נ"ז צריך, כמה עבודות סמינריוניות מגישים וכו'. תודה מראש!
ש
שני יונגר
את חייבת לבחור פסיכולוגיה או משפטים
שלום עדי,
לכל מי ששואל אותי לקראת לימודי פסיכולוגיה לתואר ראשון האם כדאי ללמוד במסלול דו חוגי כאשר רוצים להמשיך ללימודי תואר שני בתחום, התשובה שלי היא חד משמעית לא. ברוב המקרים שילוב של תואר דו חוגי פוגעת בממוצע הציונים והוא כולו מחושב כחלק מתנאי הקבלה לתואר שני בפסיכולוגיה. לכן, את פשוט חייבת להחליט ולבחור. כי מצד אחד אם תסיימי את התואר הדו חוגי עם ממוצע לא מספק ללימודי המשך בפסיכולוגיה הדלת הזו תיחסם עבורך. ואם את לא רוצה לעסוק במשפטים, אז אין פה בכלל שאלה.
אבל את חייבת להחליט מה בדיוק את רוצה. לצערי אני לא יכולה לעשות את ההחלטה הזו עבורך.