למה קיים יותר ביקוש - לפסיכולוג התפתחותי או חינוכי?
למה קיים יותר ביקוש - לפסיכולוג התפתחותי או חינוכי?
עדי
1 תגובות
שלום, שמי עדי אני לומדת שנה שנייה פסיכולוגיה אני ממש מתלבטת לאן להמשיך תודה על העזרה... השאלה שלי: 1) האם יש ביקוש לפסיכולוג התפתחותי? -הבנתי שסגרו את רוב הפקולטות בארץ ושיש מחלקה הקיימת רק באוניברסיטה בחיפה? 2)האם יש ביקוש לפסיכולוג חינוכי ? 3) במה עוסק פסיכולוג רפואי? והאם קיימים כאלה היום בארץ , ויש ביקוש למקצוע הנך או שעדיף פשוט ללמוד פסיכולוגיה קלינית תודה =)
ש
שני יונגר
באיזו פסיכולוגיה לבחור?
שלום עדי,
1. אמנם ניתן ללמוד את התחום רק בחיפה, אך בעיני זהו יתרון ולא חיסרון, כי התחרות על העבודה היא קטנה יותר. 2. בהחלט כן, עם מערכת החינוך עובדים פסיכולוגים רבים. 3. פסיכולוג רפואי מועסק על-ידי מערכת הבריאות בכל הנוגע לצרכים הפסיכולוגיים של מטופלים במערכת הבריאות. את התואר ניתן ללמוד רק באקדמית תל אביב יפו. דווקא בקלינית ששם יש את התחרות הכי גדולה, קשה מאוד למצוא התמחות ולוקח הרבה מאוד זמן עד שמשתלבים טוב בעבודה. אני לא אומרת שהמקצוע לא טוב, אלא דווקא שבאחרים ההשתלבות בעבודה מהירה יותר בדרך כלל כי הביקוש קטן יותר (יחסית). אני מציעה שתלמדי את סוג הפסיכולוגיה שאת רוצה לעסוק בה ולא שום דבר אחר. אחרת תצטערי וקשה לעשות שינויים אחרי שמסיימים את הלימודים.