האם תואר דו חוגי בפסיכולוגיה וחינוך מאפשר ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה?
האם תואר דו חוגי בפסיכולוגיה וחינוך מאפשר ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה?
קרן
3 תגובות
אם אני עושה תואר דו חוגי בפסיכולוגיה וחינוך, מה הוא נותן לי? האם אני אוכל להמשיך אחר כך ללימודים לתואר שני בפסיכולוגיה? או שמא כי לא התמקדתי רק בפסיכולוגיה התהליך יהיה מורכב יותר.. ואם אני ארצה להיות מורה או גננת אני אצטרך להמשיך ללמוד רק שנה אחת לימודי הוראה? או שלא כי זה לא נחשב לתואר בחינוך אלה רק עוד חוג שאני לומדת כדי להתמקצע בפסיכולוגיה חינוכית או סתם עוד ידע כללי בלי שום קשר לפסיכולוגיה...?
ש
שני יונגר
ההשפעה של תואר דו חוגי על לימודי ההמשך
שלום קרן,
ראשית, הסיבה שבגללה אני לא ממליצה למי שרוצה ללמוד פסיכולוגיה לתואר שני ללמוד במסלול דו חוגי היא לא רק בגלל חוסר ההתמקדות, אלא כי לרוב בתארים דו חוגיים קשה להגיע להישגים גבוהים כמו בתואר חד חוגי (מניסיון ולא כלל קבוע). יחד עם זאת תואר דו חוגי שכזה לא מונע ממך ללמוד לתואר שני בפסיכולוגיה. לגבי תעודת הוראה, אם לא עושים אותה במקביל ללימודי התואר, או ליתר דיוק כחלק מהתואר הראשון, אז היא אורכת יותר זמן, בין שנה וחצי לשנתיים.
תואר דו חוגי בפסיכולוגיה וחינוך
היי שני ראשית כל תודה על תגובתך לגבי השאלה שלי, רציתי להוסיף ולשאול מדוע בתואר דו חוגי קשה יותר להגיע להישגים גבוהים כמו בחד חוגי? מה הסיבה? אם זה רלוונטי אני אפרט ואסביר שאני מעוניינת במסלול לימוד הזה כי הכיוון שלי לדעתי הוא יותר חינוך, ואין לי את האפשרות להיכנס ללמוד במקום שהוא לא האוניברסיטה הפתוחה מחוסר בגרות ופסיכומטרי. אשמח לפרטים, תודה(:
ש
שני יונגר
חד חוגי או דו חוגי מה עדיף?
שלום קרן,
תואר דו חוגי מטבעו הוא תואר קשה יותר ועמוס יותר. בנוסף לומדים בתואר דו חוגי יותר קורסים, כלומר מספר נקודות הזיכוי לתואר עולה. כל אלו אינם משפיעים לטובה על הממוצע בתואר. בתואר חד חוגי נכנסים גם קורסים בחירה וכו', שבהם לרוב הציונים הם גבוהים במיוחד והם מעלים יפה מאוד את ממוצע הציונים. אם הכיוון שלך הוא יותר החינוך מאשר הפסיכולוגיה, אז בטלי את דברי. התייחסתי לעניין החד חוגי כהמלצה חמה למי שמעוניין ללמוד בהמשך לתואר שני בפסיכולוגיה. וכידוע מאוד קשה להתקבל לתואר שני בפסיכולוגיה, לכן צריך לעשות הכל כדי להגדיל סיכויים.