שלום רב, אני שוקלת להגיש מועמדות ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה קלינית חינוכית. אני לומדת הרבה על המסלולים השונים והתעסוקה מתוך האינטרנט, אך דבר אחד אני לא מצליחה למצוא מקור מהימן: לאיזה שכר אני יכולה לצפות בשלבים שונים במסלול הקריירה. ידוע לי כמובן שאין תשובה אחת לשאלה זו, אבל אשמח לשמוע ממה שידוע לך מסביבך, על אילו מספרים מדובר, מקריירה שבנויה מעבודה ציבורית המשולבת בטיפול פרטני. (אם לא מתאים בפורום, אשמח לכתובת מייל). רוב תודות!
ש
שני יונגר
האם כדאי להיות פסיכולוג?
שלום תמר,
בפסיכולוגיה הקלינית, את צפויה לסטאז' בן 4 שנים לפחות, אשר בו השכר הוא שכר מינימום, כלומר 23 ש"ח לשעה בערך. לאחר מכן, כבר מאוד תלוי בך היכן תעבודי, אם תפתחי קליניקה עצמאית או תעבדי עם חברות ביטוח או כל מבנה אחר של עבודה כפסיכולוגית. לכן, קשה מאוד לומר מה יהיה מצבך הכלכלי בהמשך הדרך. כאן כמו בתחומים אחרים יש את אלו שמצליחים מאוד ואת אלו שהרבה פחות. הכל תלוי אם הצלחת להגיע ללקוחות הטובים (כלומר המשלמים) או לא. לצערי במצב השוק של ימינו, אין הבטחות באף תחום ולאף אחד. למרות ההשקעה העצומה של הזמן והשנים בלימודי הפסיכולוגיה. צירפתי לך קישור למאמר על נושא השכר של הפסיכולוגים. עשי החלטות בהתאם למה שאת רואה לנכון.