היי, כרגע אני חיילת אך רציתי להתעניין בלימודי פסיכולוגיה. בתיכון הרחבתי את המקצוע והתחברתי אליו, אך אני לא רואה את עצמי בפן הטיפולי, הקליני- אלא אולי בכיוון הארגוני בו אני משתלבת בחברות ובארגונים. הבנתי שפסיכולוגיה ארגונית שייכת לתואר השני, ואין אותו באונ' תל אביב. אז, אני יכולה לעשות תואר ראשון באונ' תל אביב לפסיכולוגיה (לפי השאלות הבנתי שמומלץ בחד חוגי כדי להוציא ממוצע גבוה) ולאחר מכן להתקדם לתואר שני באונ' בר אילן לפסיכולוגיה ארגונית? מה התנאים בשני התארים הללו?
ש
שני יונגר
פסיכולוגיה או ייעוץ ארגוני
שלום לינוי,
הממוצע הגבוה שמדובר בפורום פסיכולוגיה מדבר בעיקר על לימודים קלינים ושנים לתואר שני בפסיכולוגיה. אין זה אומר אמנם שאפשר לזלזל בלימודים אם רוצים ללמוד פסיכולוגיה ארגונית לתואר שני, אך חשוב לי לציין זאת למהן הבהירות. תנאי הקבלה לתואר ראשון בפסיכולוגיה בתל אביב הם: סכם של 650 לפחות. כלומר בגרות מעל 100 ופסיכומטרי 700 לפחות. פסיכולוגיה ארגונית אינה קיימת באוניברסיטת תל אביב אלא בבר אילן ובאריאל. כך שאולי התכוונת למסלול לימודים אחר? בתל-אביב יש תואר שני בייעוץ ארגוני השייך לפקולטה לניהול ולא לפקולטה למדעי החברה. תנאי הקבלה למסלול הם ממוצע של 80 ומעלה בתואר הראשון.